У листопаді дітей з різних вікових груп запрошують на безкоштовні заняття про мистецтво

7 листопадаа 2015 18:03

26

В листопаді у арт-центрі розпочинається нова освітня програма для дітей в рамках виставки номінантів Премії PinchukArtCentre Prize 2015.

«Каляки-маляки» (для дітей 4-5 років)

Програма створена з метою ознайомлення малюків з різноманітністю сучасних художніх практик, сприяння кращому розумінню мови мистецтва, розвитку естетичного почуття та заохочення до творчості. Курс складатиметься з восьми занять, що проводитимуться щосуботи з 7 листопада до 26 грудня. Участь безкоштовна.
Кожне заняття включатиме в себе теоретичну частину, дискусію та практичний майстер-клас, в ході якого діти зможуть відчути себе в ролі художників. На прикладі робіт, представлених в PinchukArtCentre, малюки будуть знайомитись з поняттями кольору, форми, реальності/нереальності, емоцій, часу та асоціацій в мистецтві.
У суботу, 7 листопада, о 12:00 відбудеться перше заняття програми на тему «Початок подорожі: кольоровий світ музею». В рамках зустрічі діти ознайомляться із музеем сучасного мистецтва та будуть навчатись розрізняти і групувати кольори за типами. Захід розпочнеться на 5-му поверсі арт-центру в «Освітній кімнаті».

Попередня реєстрація обов’язкова. Максимальна кількість дітей у групі складає 10 учасників.
Для запису на заняття та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном 044 590-08-58 або пишіть на е-mail:info@pinchukartcentre.org

Графік проведення занять програми «Каляки-маляки»:

7 листопада: «Початок подорожі: кольоровий світ музею»
14 листопада: «Простір: покрути головою!»
21 листопада: «Форми: квадратне сонце та круглий дім?»
28 листопада: «Наші емоції: посміхаємося чи сумуємо?»
5 грудня: «Асоціації: на що це схоже?»
12 грудня: «Великі люди та маленький Я!»
19 грудня: «Час: вчора, сьогодні, завтра»
26 грудня: «Наша історія: вигадані історії невигаданих учасників»

Детективна гра «Арт-детективи» (для дітей 9-10 років)

Ця захоплююча навчальна детективна гра ознайомить юних відвідувачів арт-центру та їх батьків зі світом сучасного мистецтва, його найвідомішими представниками, роботами та ідеями. Заняття будуть проходити щосуботи з 14 листопада до 26 грудня 2015 року.
«Арт-детективи» – гра, яка триває і вдома після завершення заняття, що сприяє більш тісному спілкуванню членів родини, заохоченню батьків до спільного з дітьми рішення задач і покращенню взаєморозуміння між різними поколіннями. Курс складатиметься з семи занять, які дозволять учасникам краще зрозуміти, що таке музей і як він функціонує, що таке мистецтво і яким воно буває, а також дізнатися про найгучніші злочини в сфері мистецтва. В рамках курсу діти проводитимуть детективні арт-розслідування, які будуть доповнюватися захоплюючими екскурсіями, освітнім лекторієм і домашніми завданнями для всієї родини.
У суботу, 14 листопада, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує дітей на перше заняття програми «Арт-детективи», в ході якого учасники ознайомляться з поняттям музею як інституції, його історією та системою організації. Захід відбудеться на 5-му поверсі арт-центру в «Освітній кімнаті».
Участь у заняттях безкоштовна. Попередня реєстрація обов’язкова. Максимальна кількість дітей у групі складає 16 учасників.
Для запису на заняття та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за номером 044 590-08-58 або пишіть на е-mail:info@pinchukartcentre.org
Заплановані заняття програми «Арт-детективи»:

14 листопада: Центр сучасного мистецтва – що це і як він працює? Знайомство із простором.
21 листопада: Мистецтво – що це таке?  Загадки та символи в мистецтві. Ключі до розуміння.
28 листопада: Таємничі злочини у сфері мистецтва: хто вкрав Мону Лізу?
5 грудня: Досьє художника.
12 грудня: Матеріали: лабораторія детектива.
19 грудня: Ідеї. Арт-експертиза.
26 грудня: Відкрите розслідування – екскурсія для батьків.

ArtFriends: заняття для дітей 12-17 років з особливостями розвитку на тему «Символіка кольору»
У неділю, 8 листопада, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує дітей 12-17 років з особливостями розвитку (соціальні та інтелектуальні порушення розвитку: затримка психомовного розвитку, розумова відсталість, синдром Дауна, аутизм) на заняття освітньої програми ArtFriends на тему «Символіка кольору». Мета занять ArtFriends – допомогти учасникам влитися в культурний потік нарівні з іншими його учасниками; розвинути і вдосконалити комунікативні навички; гармонізувати психоемоційну сферу через взаємодію з арт-об’єктами; у ненав’язливій формі познайомити зі світом сучасного мистецтва.
Діти поговорять про кольори, що оточують нас протягом року та обговорять свої почуття пов’язані з певним кольором. У другій частині заняття учасників чекає екскурсія по виставці робіт номінантів Премії PinchukArtCentre 2015 і колективні ігри. У творчій частині дітлахи створять роботу «Колір радості». Захід розпочнеться на 5-му поверсі в «Освітній кімнаті». Заняття проведе гід арт-центру Ольга Шишлова.

Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова. Максимальна кількість дітей у групі складає 8 учасників.