У “Парку Київська Русь” покажуть красивих породистих коней

18 листопадаа 2015 11:42

7

Двадцять порід коней – така багата колекція є тільки на Княжій стайні Стародавнього Києва. І всіх їх можна буде побачити на виставці-показі “білогривої конячки” 21 і 22 листопада.

Зрозуміло, що перед очі гостей “Парку Київська Русь” постануть володарі не тільки білих грив, а коні всіх можливих мастей і розмірів. Тут будуть представники найвищої породи у світі – Шайра, найважчої – бельгійські ваговози, найменшій – Шетландськіє поні, найстародавнішої – ахалтекінцах. А ще граціозні фризи, швидконогі арабські скакуни, нескінченно милі хафлінгери і багато інших коні, яких в одному місці можна побачити тільки в Стародавньому Києві і лише під час такої виставки.

Гості Парку дізнаються про походження порід, цікавими стануть майстер-класи по догляду за кіньми, з їх сідлання. До речі, вже осідлані або запряжені коні охоче прокатають всіх охочих верхи або в комфортабельному екіпажі по Парку. Конячок можна буде погладити, сфотографуватися з ними.

Коні будуть не тільки живими експонатами виставки, але й акторами кінно-трюкового театру, звичайно в тандемі з акторами-людьми. Запаморочливі трюки змусять будь-якого затамувати подих і захоплюватися складністю виконання і граціозністю людей і тварин.

Крім того, гості Парку зможуть прогулятися вулицями відтвореного міста і по берегах Смарагдового озера, оглянути експозиції історичного костюма та обладунків, середньовічного суднобудування, дерев’яного зодчества. Майстри Стародавнього Києва запропонують зробити сувенір власними руками на одному з майстер-класів з давніх ремесел або купити готовий виріб ручної роботи на ярмарку. Також варто скористатися можливістю випробувати свою влучність у середньовічному тирі, переодягтися у середньовічні наряди і провести яскраву фотосесію.

Стародавній Київ у “Парку Київська Русь” розташований у селі Копачів Обухівського району Київської області. Дістатися можна маршрутками від ст. м Видубичі або власним транспортом. Початок роботи Парку о 10:00, початок театралізованої програми о 13:30. Ціна квитка для дорослих – 100 грн, для пенсіонерів та студентів – 50 грн, для дітей шкільного віку – 30 грн. Дошкільнята відвідують Парк безкоштовно.