У столиці рятують особняк Сікорського

9 листопадаа 2015 11:39

24

Будівля опинилася під загрозою руйнування

Міністерство оборони України розпочало процедуру повернення будинку “сім’ї Сікорських” (триповерхова будівля на вул. Ярославів вал, 15-б) до сфери управління оборонного відомства. У 2000 році будівлю було передано в оренду Міжнародному благодійному фонду “Музей повітроплавання і авіації ім. Сікорського”, щоб зберегти для нащадків як будинок так і пам’ять про видатного конструктора і його внесок у розвиток світової авіації.

“На превеликий жаль, цього не сталося. За 15 років перебування в оренді будівля опинилася під загрозою руйнування. Міністерством оборони України розпочато юридичний процес розриву договору оренди меморіальної будівлі з фондом. Всім небайдужим і готовим взяти участь в обговоренні питань майбутнього історичного пам’ятника державного значення просимо надсилати свої бачення та пропозиції до Національного військово-історичного музею України (м. Київ, вул. Грушевського, 30/1). Телефон: 284-62-12; електронна пошта: mil_muz@ukr.net “, – повідомляє прес-служба Міноборони України.

“Головне на сьогодні – це зберегти найунікальнішу будівлю, де жив авіаконструктор Сікорський. А вже потім думати про його наповнення. Думаю, знайдуться люди і в Україні, і в США, яким хочеться вдихнути друге життя в особняк Сікорських”, – говорить києвознавець Михайло Кальницький.