Українці побачать найкращі грузинські фільми

19 листопадаа 2015 18:23

40

З 21 по 26 листопада 2015 року в Києві пройде ХІ Фестиваль нового грузинського кіно, відкриття якого відбудеться у кінотеатрі «Київ» 21 листопада.

На фестивалі глядачі побачать найкращі фільми з грузинського кінофонду. Це будуть як нові роботи грузинських режисерів, що отримали нагороди на престижних фестивалях світу, так і улюблені старі відреставровані стрічки.

Розпочне фестиваль фільм 2014 року «Кредитний ліміт» (режисер – Нуца Алексі-Месхішвілі). Прем’єра стрічки відбулася на 71-му Венеціанському кінофестивалі, у програмі «Горизонти», а на 15-му Тбіліському Міжнародному кінофестивалі фільм було нагороджено “Срібним Прометеєм” за кращу режисерську роботу.

У рамках кінофестивалю протягом тижня киянам покажуть нові та старі грузинські фільми різних жанрів: «За дев’ятьма горами», «Наречені», «Інший берег», «Мелодії Верійського кварталу», «Лурджа Магдани».

Урочисту подію відкриття фестивалю 21 листопада відвідають представники Міністерства культури України, Міністерства культури та кіноцентру Грузії, Посольства Грузії в Україні та грузинської діаспори. А також будуть присутні режисер фільму, що відкриватиме фестиваль, Нуца Алексі-Месхішвілі та виконавиця головної ролі Ніно Касрадзе.

Організаторами ХІ Фестивалю нового грузинського кіно виступили: Всеукраїнське громадське об’єднання «Георгія» та асоціація грузин в Україні «Іберіелі» за підтримки Міністерств культури України та Грузії, грузинського Посольства та національного центру кінематографістів Грузії.

Фестиваль також відбудеться в інших містах України: у Львові 22-23 листопада, Харкові – 25-26 листопада, Полтаві – 26-27 листопада, Херсоні – 23-24 листопада, Дніпропетровську -27-28 листопада та Рівному – 28-29 листопада.

У Києві фільми ХІ Фестивалю нового грузинського кіно демонструватиме кінотеатр «Київ».

Вартість квитків по Україні: 30-50 грн.