В кінотеатрі “Київ” стартує місяць документального кіно Франції

14 листопадаа 2015 20:31

46

французький інститут в Україні покаже глядачам деякі з кращих документальних стрічок в рамках традиційного кіноклубу.

Основні теми: суспільство, виховання, культура. Картини демонструватимуться мовою оригіналу з субтитрами по понеділках о 19.00.

“Відкладіть ненадовго художнє кіно, пориньте в реальність!”, − закликають організатори.

В програмі:

9 листопада “Як я зненавидів математику” (103 хв.)

Як математика почала страждати від такого невдоволення в той час, коли вона править світом? Крізь подорож чотирма сторонами світу з великими математиками, цей фільм розповідає, як математика змінила наш світ на краще… і іноді на гірше.

16 листопада “Одеса…Одеса” (102 хв.)

Вони виїхали в Ізраїль або в Нью-Йорк, але їх рідне місто − Одеса на півночі Чорного моря. Від колишніх запилених вулиць і до сучасної заселеній набережній, інтимний портрет того, що робить це місто більше, ніж просто містом: його коріння. Меланхолійні і світлі спогади про одеських євреїв.

23 листопада “Діва Марія, копти і я” (91 хв.)

Намір їде до Єгипту, рідну країну, знімати фільм про появу Діви в громаді коптських християн. Як говорить його мати: «Є люди, що бачать, а є такі, які не бачать. Напевно в цьому всьому є послання». Незабаром розслідування стає приводом, щоб побачити його сім’ю і щоб привернути все село до неймовірної постановки.

30 листопада “В наших руках” (88 хв.)

Щоб зберегти свої робочі місця, жінки вирішують взяти владу заводу з виробництва білизни в свої руки, створивши кооператив. Завдяки випробуванням і першим успіхам, вони, щасливі і задоволені, відкривають силу колективу, солідарності та нової свободи.