Взимку зі снігом боротимуться штрафами

5 листопадаа 2015 18:26

8

київська мерія штрафуватиме приватників за відмову прибирати сніг і обмежуватиме в’їзд у місто великогабаритного транспорту під час великих снігопадів.

“Ті, хто відмовляться прибирати свою територію від снігу, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Більше того, ми будемо вести перелік проблемних балансоутримувачів і публікувати цей список на сайті”, – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, у столиці розробили карту, на якій вказані всі балансоутримувачі, відповідальні за прибирання снігу в зимовий період. Територію міста умовно розділили на майже 100 секторів, за кожним з них закріпили спеціальних інспекторів, які наповнюють актуальною інформацією карту.

Він також сказав, що для штраф для юридичної особи, яка не бажає прибирати сніг, становить 1700 гривень. “А ті юридичні або фізичні особи, які ігноруватимуть наші вимоги, заноситимемо у чорний список за безвідповідальність і бездіяльність, і ми впливатимемо на них іншим факторами”, – зазначив Пантелєєв.

Наразі, за словами заступника голови КМДА, Київ підготував понад 700 одиниць снігоприбиральної техніки для прибирання вулиць узимку. З них 428 одиниць житлово-експлуатаційних дільниць і 310 – КП “Київавтодору”. Ще понад 30 одиниць малої механізації – на стадії закупівлі. При цьому новацією стане оснащення всієї снігоприбиральної техніки сигнальними (проблисковими) маячками і обмеження в’їзду у Київ великогабаритного транспорту під час великих снігопадів. “Це дасть можливість нашій снігоприбиральній техніці впоратися швидше з прибиранням “, – підкреслив заступник голови КМДА. Пантелєєв також зазначив, що міська влада буде наполегливо звертатися до власників легкових авто, щоб ті по можливості залишали в снігопади їх у гаражах або на стоянках.

Крім того. за даними Пантелеєва, ЖЕКи зробили 2,5 тисячі тонн запасів посипочних матеріалів і “Київавтодор”- понад 34,3 тис. тонн.