Жителі Осокорків страждають від “Північного сяйва”

24 листопадаа 2015 13:20

70

Кияни скаржаться, що не можуть заснути

Мешканці кількох десятків висотних будинків на Осокорках вже кілька ночей переживають так звану неоновий кошмар. Висотки новобудов по Дніпровській набережній почали підсвічувати фіолетовим кольором.

Світлові лампи, випромінюючі яскравий неонове світло, встановлені на дахах нових будинків.

“Це просто кошмар якийсь. У вікна всю ніч світить фіолетовий світло, відчуваємо себе піддослідними кроликами”, – скаржиться Надія Симонова, яка проживає по вулиці Анни Ахматової.

“Сяйво” неону видно навіть на Позняках і з правого берега Дніпра. На співтоваристві “Пох” активно обговорюють проблему. “Мої вікна виходять на протилежний бік вулиці. А ось сусідка просто з розуму сходить від цього світла. Спати неможливо”, – скаржиться киянка Наталя.

12294862_1041832372523123_7739994319307810934_n_01

Фото: facebook.com/PoznyakiOsokorkiHarkovsky

“Я живу біля “Піраміди”, так навіть мені у вікна світить! Очі болять при погляді в ту сторону. А коли на авто проїжджаєш повз цього рукотворного “перформенсу”, просто очі виїдає! Мало того, що вони використовували для підсвічування заборонену світлодіодну стрічку, так це щастя крім усього іншого жере силенну електрики і не несе ніякої інформаційної та світлового навантаження!”, – Пише Ганна Головерда.

“Так північне сіяння Дарницького району теж дивлюся на все це з жахом”, – пише Юлія Шевчук.

“А що, в санстанцію ще ніхто не написав? Це світлове забруднення. І крім того, синє світло вам збиває біоритми, а простіше кажучи вбиває сон”, – пише в соцмережі Stanislav Zayarsky.

У відділі продажів компанії-забудовника “Сегодня” повідомили, що підсвічування будівель включається вже майже другий тиждень. “Підсвічуванням будівель займається ЖЕК, який обслуговує будинки. Вона включається автоматично і була запланована спочатку в проекті. Час підсвічування суворо регламентується з 16:30 і до 22:00. Скарг від мешканців прилеглих будинків до нас не надходило”, – повідомила нам співробітник відділу продажів.

У Дарницькій РДА кажуть, що офіційно зі скаргами до них ніхто з мешканців не звертався. “Скарг від мешканців в райадміністрацію від мешканців не було, тому ми поки не реагували на цю ситуацію. Будемо розбиратися, що відбувається”, – повідомив нам голова Дарницької РДА Геннадій Сенцов.