10 продуктів, здатних запобігти важким хворобам

23 Грудня 2015 17:09

Експерт з правильного харчування Майкл Грегер назвав десять продуктів, які необхідні людині для міцного здоров’я і профілактики серйозних захворювань.

Про це він написав у своїй книзі під назвою  “Як не померти”, присвяченій корисним властивостях різних продуктів, пише New York Post,  Експерт вважає, що більшість хвороб виникає саме через неправильне харчування, тому він рекомендує звернути увагу на продукти, які допоможуть зміцнити здоров’я і, за його словами, запобігти появі таких серьезнх хвороб як рак, діабет та серцеву недостатність.

Топ-10 продуктів для міцного здоров’я

1. Квасоля

Вчені Національного інституту раку США стверджують, що мікроелементи, що містяться в бобах, знижують ризик розвитку раку, тому радять вживати квасолю як можна частіше.


© young_amyc/Pixabay

© young_amyc/Pixabay

2. Ягоди

Ягоди допоможуть знизити ризик розвитку раку, хвороб печінки та мозку, а також зміцнять імунітет. Більше того, вони багаті на антиоксиданти, особливо чорниця і ожина.


© StockSnap/Pixabay

© StockSnap/Pixabay

3. Червонокачанна капуста

Цей сорт капусти багатий на унікальний мікроелемент – сульфофоран, який запобігає появі раку або інших запальних процесів в організмі.


© szjeno09190/Pixabay

© szjeno09190/Pixabay

4. Зелень

Часте вживання зелені не тільки допоможе поліпшити травлення, але й на 20 відсотків знизить ризик серцевих захворювань, а також інсульту. Крім того, вона не тільки низькокалорійна, але і дуже поживна.


© Skitterphoto/Pixabay

© Skitterphoto/Pixabay

5. Гриби

Вони мають унікальні поживні речовини та амінокислоти, які уповільнюють загибель клітин в організмі.


© PublicDomainPictures/Pixabay

© PublicDomainPictures/Pixabay

6. Насіння льону

Дані насіння є одними з головних продуктів у боротьбі з раком. Більше того, вони корисні для травлення.


© Jai79/Pixabay

© Jai79/Pixabay

7. Горіхи

Волоські горіхи багаті на омега-3 жирні кислоти й антиоксиданти, тому допомагають запобігти появі інсульту й раку.


© tookapic/Pixabay

© tookapic/Pixabay

8. Куркума

Ця спеція відіграє важливу роль у боротьбі проти раку, хвороб легенів і головного мозку. Крім цього, вона прискорює відновлення після операцій та лікування ревматоїдного артриту.


© Carlos Lorenzo/Flickr

© Carlos Lorenzo/Flickr

9. Цільнозернові продукти

Продукти з цільного зерна багаті на особливі мікроелементи, які значно знижують ризик розвитку діабету, серцевих захворювань, інсульту й ожиріння.


© pixel1/Pixabay

© pixel1/Pixabay

10.Чай

Зелений або білий чай допоможе вберегтися від багатьох серйозних захворювань, включаючи рак. Він також знижує кров’яний тиск і рівень холестерину. Більш того, експерт рекомендує вживати заварку для більшої користі.


© jsbaw7160/Pixabay

© jsbaw7160/Pixabay
Джерело: nv.ua