2 грудня підмічали, якщо на початку зими йде сильний сніг, то початок літа буде дощовим.

2 Грудня 2015 08:34

СНІГ

«Де мир і любов, там усі друзі».
З народних вуст

У народі 2 грудня намагалися передбачити погоду вже на початок літа. А саме підмічали, якщо на початку зими йде сильний сніг, то початок літа буде дощовим.

За церковним календарем 2 грудня вшановують пророка Авдія, мученика Варлаама і преподобного Варлаама.

Іменинники 2 грудня:

Іларіони, Варлами, Йосипи, Адріани, Філарети.

2 грудня народились:

1853 — Григорій Ходоровський (Мороз-Ходоровський), український піаніст, композитор і педагог. Організатор народної консерваторії в м. Севастополь. Автор творів для фортепіано («Українська рапсодія»), романсів, обробки українських народних пісень. Учнями Ходоровського були Климент Квітка, Лев Ревуцький, Лео Сирота.

1890 — Олександр Шумський, український політичний дія. Входив до складу Центральної Ради. Нарком освіти УСРР (1924—1927).

Події 2 грудня:

1864 — у Херсоні заснували перший у Російськiй iмперiї Земський банк взаємного кредиту.

2 грудня відзначають:

  • Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Чи знаєте ви, що:

Людина має реліктові органи.

Третя повіка
Саме вона знаходиться у внутрішньому куті ока. Як відомо, це частина, що залишилася від “мигаючої мембрани”, що до цих пір є у деяких тварин, таких як кури, ящірки і акули.

Волосся на тілі
Близько 3 мільйонів років тому ми були повністю ним покриті. Але з появою Homo sapiens, волосся стало непотрібним.

Синусові пазухи
Єдине, що знають про них медики, так це те, що у нас їх багато. Варіації їх функціонування – від ізолювання очей до зміни тональності нашого голосу.

Аденоїди
Аденоїди “ловлять” бактерій, але вони також схильні до набряків і нестійкі до інфекцій. Часто це відчувають на собі діти. На щастя наші гланди з віком зменшуються у розмірах, і якщо приносять якісь проблеми, то їх видаляють.

Мигдалини
Також схильні до набряків і нестійкі до інфекцій. Якщо до 30 років вам вдалося їх зберегти, то це майже досягнення.

Копчик
Це кілька зрощених хребців, що залишилися з давніх часів, коли у нас були хвости.

Еректор
Коли люди були волохатими, саме завдяки цьому органу волосся ставало дибки. Тепер, же завдяки йому, у нас з’являються мурашки на шкірі.

Зуби мудрості
У ті дні, коли люди їли м’ясо мамонта і зуби швидко псувалися та випадали, на допомогу приходили зуби мудрості. У даний час, наявність зубних паст, ниток і щіток, зробили їх зовсім непотрібними.

Апендицит
Дарвін стверджував, що апендицит брав активну участь у травленні під час перших травоїдних етапів існування людини, однак, після того, як люди стали харчуватися більш легкотравною їжею, необхідність у ньому відпала.

«Рідна країна»