В Києві відкриють оновлений оглядовий майданчик біля колони Магдебурзького права

2 Грудня 2015 09:24
Фото АТМwood
Фото АТМwood

Днями оглядовий майданчик біля колони Магдебурзького права в оновленому вигляді буде відкритий для всіх бажаючих: на минулих вихідних біля пам’ятника Магдебурзькому праву висадили багаторічні дерева.

 Вхід в підземку і підпірні стіни закриють туями, вже висаджено сріблясті, червоні і жовті клени. На нижньому ярусі оглядового майданчика вже з’явилися 8-метрові липи , які забезпечуватимуть прохолоду в спекотні дні  відпочиваючим.

 Всього біля пам’ятника Магдебурзькому праву буде висаджено  168 дерев. Роботи проходять за підтримки мецената.

Пам’ятник Магдебурзькому праву розташований на Дніпровських схилах, біля Набережного шосе на київському Подолі. Пам’ятник був поставлений на честь повернення місту в 1802 році Магдебурзького права, яке Київ здобув ще у XV столітті. Цю подію кияни святкували три дні ілюмінаціями й балами, а пізніше зібрали 10 тис. руб. на будівництво каплиці й пам’ятника з фонтаном. Автор пам’ятника — відомий київський архітектор А. І. Меленський. Цегляний павільйон над джерелом було освячено 15 серпня 1802 р.

Друга назва монументу — нижній пам’ятник святому Володимиру — пояснюються тим, що за легендою на цьому місці святий рівноапостольний князь  Володимир хрестив дванадцятьох своїх синів