День Святого Миколая 2015: куди повести дитину

18 Грудня 2015 12:30
День Святого Миколая – казкова подія. У цей день діти чекають на подарунки, в повітрі витає запах мандаринів і все навкруги сповнене дивами. Чому б не зробити цей день ще кращим для дитини і не провести його весело і цікаво.
Чим зайнятися з дитиною в День святого Миколая День Святого Миколая – покровителя дітей – в останні роки стає все більш популярним не тільки в західних областях України.
Головне дитяче свято року відзначають у Києві і інших містах.
u6gg-
Відкриття головної ялинки
Зокрема, у столиці 19 грудня запалять головну ялинку країни. В цьому році вона знову буде встановлена на Софійській площі. Організатори фестивалю збираються об’єднати Софійську і Михайлівську площі в єдиний культурний простір, де будуть: три мости, каток, 8 крижаних гірок, фотозона, арт-інсталяції, майданчик огляду біля пам’ятника Богдану Хмельницькому, атракціони: карусель і оглядове колесо, новорічний ярмарок, фудзона, пряниковий будиночок; родзинка фестивалю – палаюча комета, літаюча між Софією і Михайлівською площею.
Свято Новий рік від дзвіниці до дзвіниці, як його назвали організатори, триватиме до 16 січня 2016.
До речі, в очікуванні відкриття головної ялинки Києва, яке відбудеться 19 грудня о 19:00, відвідувачі зможуть скуштувати страви української, європейської і навіть мексиканської кухонь, поласувати традиційними солодощами і побалувати себе гарячими напоями.
Новорічно-різдвяний ярмарок
У День Святого Миколая 2015 в Києві запрацює Новорічно-різдвяний ярмарок. На Софійській площі з’являться ярмаркові будиночки з новорічними товарами, сцена для виступів естрадно-симфонічного оркестру і популярних українських виконавців, а також оглядовий майданчик у вигляді великого пряникового будиночка навколо пам’ятника Хмельницькому, де будуть облаштовані дитячі гірки.
Ярмарок буде проходити протягом місяця в рамках фестивалю Новий рік на Софії і розширить свої кордони від Софійської до Михайлівської площі.
Щ
Резиденція Святого Миколая
Резиденція Святого Миколая переїде із заповідника Софія Київська на Михайлівську площу. Старт всім заходам дасть сам головний господар новорічного містечка – Святий Миколай. Святкову програму відкриє мюзикл про Святого Миколая.
“Різдвяний Арсенал”
З 16 по 20 грудня на Мистецькому Арсеналі пройде фестиваль Різдвяний Арсенал. Гостей ярмарку чекають подарунки, сімейний відпочинок, майстер-класи, музичні виступи.
У програмі фестивалю: подарунки для дітей та дорослих від більш ніж 100 кращих майстрів України; дитячі книги та видання про мистецтво; майстер-класи і читання казок. А також музична сцена, ігрові зони, ласощі і безліч цікавих розваг на будь-який смак.
А 19 грудня з 11:00 до 13:00 Святий Миколай зустрінеться з авторами листів і виконає їх бажання.
Ціна: 60 гривень, всі діти отримують солодкий подарунок; для пільговиків – вхід вільний.
Пирогово
Національний музей народної архітектури і побуту у Пирогово, що на околиці Києва, 19 грудня зазвичай влаштовує розважальну програму для дітей.
У програмі: казкова екскурсія по музею, спілкування зі Святим Миколаєм; подарунки від Святого Миколая; інтерактивні забави, народні ігри та танці; навчання колядкам і щедрівкам. Також пропонуються майстер-класи з різдвяної атрибутики; катання на конях; дегустація різдвяних страв.
Містечко розваг Зимова країна на ВДНГ
Замість традиційної виставки-ярмарку Щедрий Миколай на відкритому майданчику Національного комплексу Експоцентр України (р. Київ, пр. А. Глушкова, 1) буде створена найбільша в Україні зона зимових розваг Зимова країна.
На ВДНГ вже побудували найбільший в Україні каток (4000 кв. м) і неймовірні крижані гірки висотою 12 метрів. Буде працювати і дивовижна резиденція Діда Мороза з безліччю сюрпризів.
Тут проходитимуть ярмарки, працюватимуть фудкорти і дитячий павільйон, а веселі аніматори не дадуть нікому занудьгувати.
Зона розваг для всієї сім’ї буде працювати кожен день: у будні – з 10:00 до 23:00, у вихідні – з 10:00 до 00:00.
Для дітей старше 4 років вартість вхідного квитка в будні дні – 25 грн, у вихідні – 40 грн, для дорослих – 25 грн і 70 грн відповідно. Ціна квитка “вхід розваги” в будні дні – від 60 до 130 грн, у вихідні – від 60 до 160 грн. Квитки на спецзаходи будуть коштувати від 100 до 200 грн.
Екскурсія на фабрику ялинкових іграшок
У День Святого Миколая можна всією сім’єю поїхати на фабрику ялинкових іграшок, де своїми очима можна побачити як народжуються новорічні прикраси. Також в програмі є майстер-класи.
Фабрика ялинкових іграшок в Клавдієво запрошує дорослих і дітей розмалювати ялинкову іграшку своїми руками, під керівництвом досвідченої майстрині. Контакти: Київська обл., смт Клавдієво-Тарасове, вул. Ватутіна 1.
В кіно на сімейний сеанс
1718840
Подаруйте казку собі і дитині, сходіть в кіно на новий чарівний фільм Маленький принц. Цей мультик наповнений добром, мораллю і справедливістю. Картина викликає тільки найщиріші та найсвітліші емоції. І дорослий, і дитина знайдуть в цій анімації щось для себе.
3D-шоу
Також 19 грудня телеканал СТБ і творці музичного спектаклю Барон Мюнхгаузен представлять масштабне позаефірне 3D-шоу – Вартові Мрій.
Унікальна різдвяна казка для всієї родини від режисера-постановника Костянтина Томільченка збере на київській сцені танцюристів, циркових артистів, акробатів і гімнастів, а 3D-технології дозволять створити сучасне високотехнологічне шоу. В основі оригінального сценарію лежить різдвяна казка, а головне завдання героїв – врятувати свято.
Вартість квитків від 150 грн.
14_4 (1)
Музей казок МУЗЕЙ СКАЗОК. ТЕРРИТОРИЯ ВОЛШЕБНЫХ ПРИКЛЮЧЕНИЙ Музей казок пропонує дітям поринути в атмосферу чарівних світів з відомих казок та мультфільмів (герої цих мультфільмів, само собою, теж будуть). Організатори обіцяють: 2000 м2 інтерактивних розваг, 40 професійних акторів-казкових персонажів, 20 ігрових локацій, 15 казкових квестів, солодкий подарунок кожній дитині.
Музей казок знаходиться за адресою: Платформа арт-завод, вул. Беломорская, 1.
Вхід – від 230 грн (дітям до 3 років – безкоштовно); Каток – 30-40 грн для дітей, 50-60 грн для дорослих (ковзани входять у вартість оренди).
Ялинка в ляльковому театрі
В рамках Казкового свята новорічної ялинки буде проходити ляльковий спектакль, а також дитяча новорічна розважальна програма. Тривалість: орієнтовно 1 година 25 хвилин без антракту.
Щодня, крім 21 і 28 грудня. Початок: 10-00, 12-30, 15-00, 17-30.
Розклад вистав (по мірі оновлення) можна переглянути на сайті театру.
Вартість квитків: 70 грн. Адреса: вул. Грушевського, 1-а.
Ярмарок на Хрещатику РОЖДЕСТВЕНСКАЯ ЯРМАРКА НА КРЕЩАТИКЕ
На Хрещатику всі свята працюватиме новорічний Різдвяний ярмарок. Уздовж головної вулиці столиці розмістяться торгові павільйони, ялинкова алея і зони розваг.
Пригощати будуть трав’яним чаєм, гарячим глінтвейном, кавою за рецептами різних країн, печивом з сюрпризами, солодощами hand-made, варениками і м’ясом на мангалі. Якщо випаде сніг, дітвора зможе позмагатися в мистецтві ліплення сніговиків.
Ярмарок працюватиме з 19 грудня по 17 січня, з 11:00 до 21:00.
NOT ANGRY BIRDS В КОСМОСІ-2
Новорічний спектакль за мотивами культової гри здивує елементами сферичного шоу і детективними поворотами космічної історії. Глядачі стануть учасниками шоу, адже в програмі є і майстер-класи, і квести з подарунками
Новорічна програма розрахована на дітей від 3 років.
Коли: 18 грудня — 10 січня, 16.00
Де: ATMASFERA 360, вул. Велика Васильківська, 57/3 Ціна: 100 — 250 грн.
Стежечка Святого Миколая
Казка про чарівні пригоди Святого Миколая, який поспішає роздати подарунки дітям, щоб кожен отримав свою нагороду за гарну поведінку. Миколаю допомагає команда добрих і вертких Янголів. Вони запросто доберуться в найвіддаленіші куточки землі. Але як же бути, коли зірки, що світять вночі ангелам і Миколаєві, зникають? Все це – витівки шкідників Вовка і Чорта. Врятують ситуацію тільки справжня дружба і добрі серця.
Коли: 19 — 20 грудня, 11.30, 14.00
Де: Центральний Будинок Офіцерів ЗСУ, вул. Грушевського, 30/1
Ціна: 50 — 280 грн.
Святкування Святого Миколая у “Мануфактурі”
Празднование Св.Николая в У рамках Новорічної ярмарки в аутлет-містечку “Мануфактура” відбудеться святкування Дня Святого Миколая. Для Вас українські та дитячі колективи, казкові аніматори, зимові фотозоны з миттєвим фото в подарунок, фудкорти смачних страв та напоїв, вручення солодких подарунків слухняним діткам.
Коли: з 5 грудня по 10 січня щодня з 12.00 до 20.00
Де: аутлет-містечко “Мануфактура”.
Відкриття Олімпійського містечка
У центрі Києва відкриється розважальне містечко з катком та атракціонами. У програмі: розваги та новорічний ярмарок; ранкові секції з хокею та фігурного катання; артисти, співаки, музиканти, діджеї та спортсмени; пісні і вогники гірлянд; солодощі та сувеніри.
Коли: з 19 грудня.

Де: Троїцька площа.Джерело: fakty.ictv.ua

Джерело: fakty.ictv.ua