До Києва привезли Вифлеємський вогонь миру

17 Грудня 2015 11:34
Фото: Госпогранслужба

Фото: Госпогранслужба

Вифлеємський вогонь миру пластуни з Волині зустріли вчора на українсько-польському кордоні в міжнародному автомобільному пункті пропуску “Устилуг”, прийнявши естафету від польських скаутів. Святиню прийняв мер Києва

Таку ж акцію 19 грудня пластуни Львівської області планують провести у міжнародному автомобільному пункті пропуску “Рава – Руська”.

Вифлеємський вогонь щорічно пластунські організації світу привозять з Вифлеєму в свої рідні міста.

Акція “Вифлеємський вогонь миру” вперше пройшла в 1988 році. Її метою було донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домівкою. Ініціатором її була австрійська телерадіокомпанія. Однак потім цю ідею підхопили австрійські скаути. В Україні з 1998 року Вифлеємський вогонь поширюють пластуни.

“Пласт” – Національна скаутська організація України, виникла в 1911 році на території України, що входила у той час до складу Австро-Угорщини. Діяльність організації на території СРСР була припинена через наявність власної системи – жовтенята, піонери, комсомольці. Організація знову розгорнула свою діяльність після отримання Україною незалежності.