Голосіївські рятувальники проводять заняття для студентів та працівників освітньої галузі

3 Грудня 2015 18:24
Фото ГУ ДСНС України у м. Києві

Фото ГУ ДСНС України у м. Києві

Протягом двох днів студенти та педагогічний колектив одного зі столичних вузів, що знаходиться по вул. Героїв Оборони, навчались діям у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Так, 2 грудня рятувальники Голосіївського району провели спеціальне заняття для працівників та студентів закладу.
Навчання розпочались з повчальної лекції для працюючого персоналу. Рятувальники розповіли присутнім, як потрібно поводитись у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації, як на території закладу так і при інших обставинах. Нагадали працівникам, які існують засоби пожежогасіння, показали як користуватися вогнегасниками. Рятувальники наголосили, що основне при виникненні небезпечної ситуації – не допускати паніки серед вихованців та педагогічного складу. Потрібно спокійно, але швидко евакуюватись з приміщення та чітко виконувати усі необхідні дії. Також нагадали про першочергові дії при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів на території навчального закладу.

Після теоретичної частини вогнеборці спільно з охороною вузу евакуювали студенців з навчального корпусу на відкриту територію. Рятувальники відпрацювали ліквідацію умовної пожежі у навчальному корпусі. Показали студентам, наскільки оперативно і злагоджено необхідно виконувати усі дії, аби своєчасно ліквідувати пожежу. Окрім того, усі бажаючі мали змогу приміряти на себе бойовий одяг рятівника та зробити фото на згадку, аби закарбувати в своїй пам’яті позитивні емоції від зустрічі зі службою порятунку.

Сьогодні, 3 грудня,  навчання продовжилось. В першій половині дня студенти також мали змогу відвідати лекцію рятувальників та підшепнути для себе нових знань.

Згодом рятувальники нанесли несподіваний візит до студентського гуртожитку. Почувши сигнал тривоги, стривожені студенти миттєво залишили приміщення. Такий метод тренування виявився досить ефективним. Ніхто з мешканців гуртожитку не знав, що це лише навчання, тож рухались усі досить оперативно – евакуація пройшла успішно.

Після цього рятувальники навчили співробітників гуртожитку користуватися первинними засобами пожежогасіння, аби у випадку виникнення пожежі вони знали, що потрібно робити.

Джерело: ГУ ДСНС України у м. Києві