Кабмін схвалив повернення техогляду автомобілів

11 Грудня 2015 08:49

1

Кабінет Міністрів України схвалив введення обов’язкової перевірки технічного стану легкових автомобілів і причепів (у тому числі приватних) з 2019 року, а з 2022 року – мотоциклетної техніки.

Як повідомили в Міністерстві інфраструктури, КМУ 9 грудня розглянув та схвалив розроблений Міністерством інфраструктури України проект Закону “Про приведення законодавства України в сфері автомобільного транспорту згідно з актами Європейського союзу”, який направлений на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Документом передбачається, що техогляд автобусів міжнародного класу планується проводити з 2017 року, а вантажних автомобілів та причепів міжнародного класу вже з 2015 року.

Першу перевірку нові автомобілі будуть проходити через 4-5 років.

Також законопроектом пропонується ввести установку пристроїв для обмеження швидкості вантажних автомобілів до 90 км/год (з 2015 року), автобусів – 100 км/год (з 2017 року) та шкільних автобусів – 70 км/год. З 2021 – ввести ліцензування вантажоперевізників (більше 3,5 тонн), а також до 2019 року ввести обов’язкову перевірку часу роботи/відпочинку водіїв громадського транспорту за допомогою тахографів.

Крім того, вводиться нова система перевірки придатності транспортного засобу до експлуатації, зокрема, відповідальність СТО за проведену перевірку.

Нагадаємо, шо у 2011 році обов’язковий техогляд був скасований Верховною Радою України для особистих автомобілів. Процедура залишилася обов’язковою для транспорту, що перевозить пасажирів, таксі та автомобілів перевізників небезпечних вантажів.