«Казки, які виховують» допомагають дітям-нирочникам

8 Грудня 2015 17:35
Angel
Третя збірка «Казок, які виховують», створена за участі і для підтримки дітей з хронічною нирковою недостатністю, буде презентована 12 грудня в Київському Будинку Книги.

До збірки увійшли казки шведської письменниці, першої жінки-лауреата Нобелівської премії з літератури – Сельми Лагерлеф.


«Проект діє вже три роки. Це не тільки випуск книги, а й цикл занять з дітьми з відділення токсикології в «Охматдиті». Таким чином, ми намагаємося відволікати дітей від хвороби, від лікарняних стін, процедур. Саме для цього збірника головний художник видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» Кость Лавро провів майстер-клас з малювання для дітей. Під його керівництвом діти намалювали героїв для казок », – розповіла художній керівник проекту Ганна Захарова.

До збірки «Казки, які виховують» також додається аудіокнига, озвучена зірками телеканалу «Інтер», серед яких: Анастасія Даугуле, Роман Кадємін, Ірина Юсупова, Жанна Тихонова, Анатолій Бондаренко, Андрій Данилевич, Андрій Доманський та інші.

«Перше завдання книги – привернути увагу до цих дітей. На нашому сайті люди можуть знайти контакти батьків і допомогти адресно. Друга мета – за допомогою Київського Будинку книги перерахувати гроші дітям від продажу частини тиражу. І третє завдання – просвітницька: частина тиражу буде подарована всім обласним дитячим бібліотекам України », – додає Анна.

Організатором є Соціальний проект Андрія Шипка за підтримки телеканалу «Інтер», Київського Будинку Книги та Нового драматичного театру на Печерську.

Джерело:weloveua.com