Книги-сповіді 2015 року, які миттєво стали бестселерами

15 Грудня 2015 11:16
 44
Найкращі книги-сповіді 2015 року, які  миттєво стали бестселерами. Сьогодні вони  займають  лідируючі позиції в рейтингах авторитетних видавництв, вражаючи своїми накладами та враженнями читачів. Найбільш читані та найбільш продавані книги в світі.  Книги, які варто прочитати:

1. «Темні таємниці» Гілліан Флінн

Нова книжка від творця бестселера «Зникла». Ліббі Дей було сім років, коли її мати і дві сестри були жорстоко вбиті. Дівчинка вижила і стала свідчити про те, що вбивцею є її п’ятнадцятирічний брат – Бен. Двадцять п’ять років потому члени «Клубу вбивств» – таємного суспільства, схибленого на гучних злочинах – знаходять Ліббі і закидають питаннями про той страшний день. Вони сподіваються знайти докази, які допоможуть звільнити Бена. А Ліббі прагне отримати прибуток від своєї трагічної історії: вона вирішує співпрацювати з членами суспільства, але тільки за окрему плату. Так пошуки переносять Ліббі з стрип-клубу в Міссурі в занедбані туристичні міста Оклахоми, на те саме місце, де двадцять п’ять років тому вона тікала від вбивці.

2. «22:04» Бен Лернер

Рік тому, головний герой книги «10:04» насолоджувався своїм несподіваним літературним успіхом, коли у нього діагностували потенційно смертельне захворювання, а краща подруга попросила допомогти їй зачати дитину. У Нью-Йорку, де все частіше трапляються руйнівні урагани і соціальні хвилювання, він повинен продовжувати жити зі своєю хворобою і перспективою батьківства в місті, який можливо скоро буде затоплений водою. Лернер, чию книгу критики назвали «веселою, розумною і оригінальною від першого рядка до останньої», розповідає, що значить жити саме зараз, в сутінках імперії, коли важко уявити майбутнє, не змінюючи свого ставлення до минулого і теперішнього.

3. «Дівчина в поїзді» Пол Хокінс

Рейчел сідає на одну і ту ж електричку щоранку. Кожен день їде повз затишних заміських будинків і зупиняється по сигналу поїзда в одному і тому ж місці, щоб подивитися, як щоранку снідає ідеальна, на її думку, пара. Їй здається, що вона добре їх знає. Рейчел навіть дає їм імена – «Джесс і Джейсон». Для них життя досконале, на відміну від своєї власної. А потім вона бачить щось шокуюче. Всього лише на хвилину, поки електричка рухається далі, але цього достатньо. Не в силах приховувати побачене, Рейчел розповідає про все поліції, і відразу стає залученою в жахливі події. Невже Рейчел більше нашкодила собі, аніж допомогла правосуддю? Це прекрасний дебютний роман Пола Хокінса, написаний в стилі трилерів Хічкока. Книга миттєво стала бестселером і зайняла лідируючі позиції в рейтингах авторитетних видавництв.

4. «Вересневі троянди» Андре Моруа 
Вперше російською мовою в 2015 році вийшов один з пізніх романів знаменитого письменника Андре Моруа «Вересневі троянди». Відомий своїми біографічними творами про Бальзака, Гюго і Дюма, автор цього разу описує життя письменника, чиї книги читає вся Франція. Дуже ніжна і зворушлива історія

5. «Щиголь» Донна Тартт

Лауреат Пулітцерівської премії, «Книга року» за версією інтернет-магазину Amazon. Роман – епічне полотно про силу мистецтва і про те, як воно – часом зовсім не так, як нам того хочеться, – здатне перевернути все наше життя. У цьому році вийшов російською мовою

6.«Замок зі скла» Джаннетт Уоллс

У цій книзі Уоллс розповідає про своє дитинство і дорослішання в багатодітній і незвичайній сім’ї, в якій практикувалися вельми шокуючі методи виховання. Багато років Джаннетт приховувала своє минуле, поки не зрозуміла, що, тільки звільнившись від таємниць і почуття сорому, вона зможе рухатися далі

7. «Я сповідаюся» Жауме Кабре

Роман іспанця Жауме Кабре вийшов на його батьківщині в 2011 році і в тому ж році був названий однією з найбільших літературних подій. У 2015-му книга з’явилася російською і ще 19-ма мовами світу.

Адріа Ардевол прожив на цьому світі шістдесят довгих і одночасно жахливих років. Коли хвороба Альцгеймера починає відбирати у нього пам’ять, він вирішує написати прощального листа своїй коханій. У ньому Адріа відверто розповідає про своє життя, яке була тісно пов’язане зі старовинною скрипкою Сторіоні. Батько Адріа набагато більше любив старовинні речі, а не свого сина. Але особливу пристрасть він відчував до дорогоцінної скрипки, яка довгі роки належала сімейству Ардевол. Батько заборонив синові торкатися до експоната, і коли Адріа порушив клятву, батько несподівано помер. Розуміючи, що скрипка зробила батька божевільним, сам Адріа не в силах від неї відмовитися, навіть заради коханої жінки. Паралельно письменник розповідає кілька історій, які сталися з людьми за багато століть до появлення на світ Адріа. Але сполучною ланкою всіх персонажів є скрипка Сторіоні, таємничий і проклятий інструмент, який довгий час безжально втручався в долі людей і руйнував їх життя.

5. «Принцип Поліни» Дідьє ван Ковеларт «Принцип Поліни» — це елегантний і непередбачуваний роман, від французького письменника Дідьє ван Ковельрата, лауреата престижної Гонкурівської премії. Успішний письменник Квінсі, прогулюючись по букіністичних крамницях, випадково знаходить серед книг свій перший роман. Коли він відкриває книгу, на першій сторінці він знаходить свій підпис: «Поліні і Максу». Коли ці двоє були найважливішими людьми в його житті, вони відіграли свою роль. Багато років тому Квінсі тільки опублікував свій перший роман, і літературні читання повинні були відбутися в міській в’язниці. Поліна була студенткою, якій дуже хотілося потрапити на презентацію книги, а Макс був одним з ув’язнених. В той день їх долі переплелися. Їхня зустріч стала початком міцної дружби і вірної любові.