Комплексна цільова програма екологічного благополуччя та безпеки Києва потребує 3,5 млрд

10 Грудня 2015 15:06

desktopvenue.com_32138

Вчора на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати заслухали інформацію начальника Управління екології та охорони природних ресурсів Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Данила Мавлянова про стан підготовки Комплексної цільової програми екологічного благополуччя та безпеки міста Києва на 2016-2018 роки. Про це повідомили в прес-службі КМДА.

Згідно з інформацією, обсяг фінансування, необхідний для виконання Програми протягом  трьох років, становить 3,5 млрд грн (з бюджету м. Києва – 3,028 млрд грн; інші кошти, в тому числі й власні кошти підприємств – 516 млн грн), серед яких в 2016 р. – 1,2 млрд грн, в 2017 р. – 1,2 млрд грн та в 2018 р. – 1,1 млрд грн.

Метою програми є визначення першочергових завдань та заходів щодо забезпечення конституційних прав киян та мешканців міста на безпечне, екологічно сприятливе довкілля та поліпшення комфортності міського простору, організацію та забезпечення дієздатності територіальної системи цивільного захисту на період 2016 -2018 рр.

В Програму включено фінансування на поповнення матеріального резерву для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (з міського бюджету 5, 4 млн грн), реконструкція системи централізованого оповіщення населення (з міського бюджету 22,2 млн грн), створення сучасного центру управління під час надзвичайних ситуацій та в особливий період (з міського бюджету 4,6 млн грн), забезпечення працівників підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, територіальних формувань та служб цивільного захисту засобами радіаційного та хімічного захисту, одягом спеціальним захисним, приладами радіаційної розвідки і дозиметричного контролю, військовими приладами хімічної розвідки (з міського бюджету 9,16 млн грн та кошти підприємств в розмірі 456,3 млн грн).

Окрім того, Програмою передбачено фінансування проведення комплексних міських навчань з питань підготовки до дій за призначенням всіх видів аварійних та аварійно-рятувальних служб всіх форм власності щодо локалізації та ліквідації надзвичайних ситуації техногенного та природного характеру (з міського бюджету 300 тис. грн), підвищення рівня безпеки киян, підтримання в готовності сховищ (кошти підприємств 300 тис. грн), будівництво водяної свердловини і встановлення системи відстійників та забезпечення питною водою мешканців столиці (з міського бюджету 200 тис. грн), розміщення соціальної реклами на протипожежну тематику на вуличних біг-бордах, відео-бордах, сіті-лайтах та інших зовнішніх рекламоносіях (з міського бюджету 300 тис. грн) та придбання спеціального обладнання, техніку та спорядження і здійснення дооснащення аварійно-рятувальної водолазної станції служби (з міського бюджету 200 тис. грн). Також, планується в 2017-2018 рр. придбання сучасних аварійно-рятувальних автомобілів та пожежної техніки на кошти міського бюджету в розмірі 24 млн грн.

Джерело: “Вечірній Київ”