Київрада просить залишити столичному бюджету доходи від єдиного податку

17 Грудня 2015 14:23

ulica_lyudi_ploschad_doroga_2560x1600

Київська міська рада звернулася до президента України, Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо зарахування в доходи столичного бюджету єдиного податку. Про це повідомляє прес-служба Київради.

За відповідне звернення проголосували 103 депутатів при мінімально необхідних 61.

Київрада просить ініціювати виключення з Бюджетного кодексу норми про розмежування єдиного податку між місцевими бюджетами і державним бюджетом.

Депутати Київради впевнені, що, тільки маючи в бюджеті Києва всі зароблені місцевою громадою кошти, можна через соціально орієнтовану політику пом’якшити наслідки підвищення цін на житлово-комунальні послуги, проїзд у громадському транспорті, продукти харчування.

“Я хочу зауважити, що без внесення зазначених змін в Бюджетний кодекс, з 1,9 млрд грн, які ми запланували отримати від єдиного податку, 1,7 млрд грн ми не отримаємо”, – сказав голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.

Після обговорення проблематики вилучень з бюджету Києва, в тому числі 60% податку на доходи фізичних осіб на користь державного бюджету, заступник міського голови-секретар Київради Володимир Прокопів дав протокольне доручення щодо підготовки та організації наступного тижня зустрічі з Комітетом Верховної ради з питань бюджету.

Нагадаємо, згідно з проектом податкової реформи, поданої у ВР Кабміном, 25% суми єдиного податку від усіх територій і 60% з Києва будуть надходити до держбюджету. Зараз єдиний податок поповнює місцеві бюджети.

Джерело: 112.ua