“Месопотамія” Жадана – в п’ятірці кращих книг Австрії

14 Грудня 2015 17:37
Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

Роман популярного українського письменника, поета, співака Сергія Жадана «Месопотамія» посів п’яте місце в списку кращих книг грудня 2015 року за рейтингом відомого австрійського телеканалу ORF.

У своєму новому романі «Месопотамія» Сергій Жадан зображує сучасний Вавилон – своє рідне місто Харків. Коли дописувався роман, про Майдан ще навіть не думалося, а під час літературного туру-презентації книги розпочався конфлікт на сході країни.

«Мої книжки неполітичні, але мають завжди чомусь невезіння бути обігнаними політикою», – зазначає автор.

Зараз роман існує також y німецькому перекладі. У книзі розповідається про історії різних людей, які живуть y «Межиріччі»: між українським Дніпром на Заході та російським Доном на Сході. З життєвих історій його героїв, які походять з усіх куточків колишнього СРСР, Жадан створює відображення свого міста. Кожна історія приносить в кінці інший погляд на одинакові події.

В ТОП-10 найкращих книг місяця також увійшли книги словенського письменника Драго Янчара, російського автора Олександра Іллічевського, Йоахима Майерхоффа та інших.

У жовтні цього року за роман «Месопотамія» Сергія Жадана отримав престижну літературну премію Ангелус, пише сайт ZIK  з посиланням на  «Сторінка.at».