Нова петиція: заборонити водіям вмикати «шансон» чи «попсу» у громадському транспорті

11 Грудня 2015 12:00

Онлайн-петицію з такою вимогою було подано на адресу Київської міської ради. «Заборонити водіям вмикати так званий «шансон» чи «попсу» у громадському транспорті, маршрутних таксі, рейсових приміських автобусах. Оскільки музичні смаки в людей різні, рекомендувати вмикати будь-яку музику чи радіо на мінімальний звук, і при перших же скаргах пасажирів – вимикати», – йдеться в тексті, автором якого вказана Василина Воловчик.

Петиція викликала жваве обговорення у соцмережах. Зокрема, київський соціопсихолог і музикант Віктор Пушкар так прокоментував її: «За змістом петиції виходить, що слухати Джо Дасена в маршрутці не можна. А Філю Пугачьова в автобусі – скільки завгодно… Правник скаже: ми з цього не можемо зробити нормативний документ. І буде правий. При тому особисто йому байдуже, що там грає в маршрутці, бо їздить приватним авто. Треба, щоб такі документи складали експерти, і давали шанс посадовцям зробити якісь оргвисновки.

Я би сформулював вимогу інакше: режим тиші в громадському транспорті. Водій включає «музику» чи інший звуковий фон для себе. Бо не має достатньої кваліфікації, щоб розважати пасажирів. Озвучувати весь салон недоречно, поза тим, чи зветься ця штука «шансоном», чи «телесеріалом». І не заборонити водієві, а брати додаткову плату з власника траснпортного засобу за звук в салоні. Якщо це не навушники. Відключити від підсилювача зайві динаміки, які озвучують задню частину салону, це приблизно 10 хвилин роботи. А скільки нервів буде врятовано пасажирам…».

Джерело: http://cultprostir.ua