Побороти хронічну втому допоможуть вівсянка, риба та банани

13 Грудня 2015 11:33

26313630

При синдромі хронічної втоми послаблюються всі захисні функції організму людини. Вживання потрібних продуктів підвищить силу організму, необхідні вітаміни та мікроелементи нормалізують роботу імунної, центральної нервової та ендокринної систем вашого організму.

Вівсянка, гречка, куряче м’ясо і яйця – всі ці продукти містять амінокислоту триптофан, яка переробляється в організмі в “гормон щастя” серотонін. Щоденне споживання цих продуктів не тільки задовольняють потребу організму в серотоніні, а й чудово насичують, не залишаючи почуття голоду.

Риба, особливо жирна (скумбрія, оселедець, сьомга, лосось) містить вітамін В6, не тільки поліпшує настрій, але і зміцнює імунну систему. Крім цього риба багата омега-3 жирними кислотами і амінокислотою триптофаном, з якої також утворюється серотонін. Бажано вживати рибу щотижня не менше 3-4 разів. Добова норма споживання становить 100-150 гр.

Апельсини, мандарини, а також морква, буряк, помідори та інші овочі, і фрукти яскравого кольору, що містять речовини біофлавоноїди, які сприяють поліпшенню мозкового кровообігу і підняттю настрою.

Морська капуста дуже багата вітамінами групи В, які регулюють роботу надниркових, а також сприяє виробленню гормону адреналіну. Морську капусту слід купувати не в консервованому вигляді, а на вагу.

Банани. Банани – це джерело вітамінів, мікроелементів і безлічі корисних мінеральних речовин, вони джерела калію, заліза, триптофану, що також, у свою чергу утворює серотонін. Банани, мабуть, один із самих незамінних продуктів при синдромі хронічної втоми.

Темний шоколад містить велику кількість поліфенолів, які беруть участь у синтезі серотоніну, крім цього какао-боби містять магній, який знімає стрес. Шоколад повинен бути саме темним з вмістом какао не менше 80%, його добове споживання 45-50 грам.

Горіхи. Крім уже відомих поліненасичених жирних кислот (омега-3), вітаміну В6 і амінокислоти триптофан горіхи містять селен-мінерал необхідний для функціонування імунної системи. Особливо багатий селеном бразильський горіх. Добова норма споживання горіхів 30 гр.

Рекордсмен по кальцію і фосфору – сир. Крім амінокислот тираміну, тріктамін і фенілетіламіна, сир також містить а також вітамінами A, D, E, B1, B2, B12, PP, C. Живильні речовини, що містяться в сирі, на 98-99% засвоюються організмом. Добове споживання сиру рекомендовано в кількості 30-40 грам.