Шість фактів про користь зимового відпочинку

15 Грудня 2015 17:41

РІВНЕ

Експерти розповіли про головні переваги проведення зимового відпочинку на засніжених курортах.

За їх словами, активний зимовий відпочинок позитивно впливає не тільки на загальне самопочуття людини, але і на її емоційний стан, пише The Shape. Заняття спортом на свіжому морозному повітрі дарує гарний настрій, а також зміцнює імунітет і сприяє схудненню.

Шість причин провести зимові вихідні на засніжених курортах

1. Схуднення

Як розповідають фітнес-інструктори, заняття будь-яким спортом або активними іграми на свіжому повітрі активізує роботу коричневого жиру в тілі, який спалює калорії. Таким чином, людина худне набагато швидше, в порівнянні із заняттями в залі.


© PublicDomainPictures/Pixabay

© PublicDomainPictures/Pixabay

2. Насичення організму вітаміном D

Незважаючи на те, що взимку сонячна активність нижча, ніж влітку, людина, перебуваючи під впливом прямих променів, отримує повноцінну дозу вітаміну D, який є корисним для підтримки імунітету.


© Unsplash/Pixabay

© Unsplash/Pixabay

3. Відпочинок з друзями і нові знайомства

За словами експертів, за роботою і домашніми клопотами не часто вдається зустрічатися з друзями, тому проведення спільного відпочинку стане гарним виходом із ситуації. Більш того, в поїздках часто зав’язуються нові знайомства, які також можуть бути корисними.


© jill111/Pixabay

© jill111/Pixabay

4. Навчитися нового зимового спорту

Перед людиною відкривається можливість навчитися кататися на лижах, сноуборді або зайнятися іншими видами зимового спорту. Це принесе не тільки задоволення, але і буде сприяти спалюванню жиру.


© Scros/Pixabay

© Scros/Pixabay

5. По-справжньому насолодитися багаттям

Взимку люди рідко мають можливість розвести справжнє багаття і погрітися біля відкритого вогню. По завершенню тривалого морозного дня це буде відмінним способом розслабитися.


© XEVENNOWHERIAN/Pixabay

© XEVENNOWHERIAN/Pixabay

6. Возз’єднатися з природою

Як розповідають експерти, за роботою і домашніми клопотами люди рідко вибираються на природу. Тому вони рекомендують погуляти у засніженому лісі або в інших улюблених місцях, щоб насолодитися красою зими. Більш того, холод стимулює організм виробляти більше тепла, в результаті чого відбувається активне вироблення ендорфінів.


© AlainAudet/Pixabay

© AlainAudet/Pixabay
Джерело: nv.ua