Тариф на опалення може виявитися не підйомним для більшості киян

11 Грудня 2015 15:11
61
Жителі Києва почали отримувати перші платіжки за комунальні послуги за листопад. Найбільше їх шокувала сума нарахована за опалення. Тариф за тепло не просто виріс, він підскочив у три рази, в порівнянні з жовтнем, коли топили лише півмісяця.Він становить близько 16 гривень за квадратний метр в будинку без лічильника. За попередній місяць його розраховували враховуючи середні показники споживання.

Знай поспілкувався з киянами і з’ясував, що суми за опалення в нових платіжках становлять від 500 до близько 2 тисяч гривень. Це може виявитися не підйомним для більшості киян. Така сума становить третину, а іноді навіть й половину від доходів жителів міста.

За тепло в однокімнатній квартирі минулого місяця платили приблизно 150 гривень. А в наступному розраховували на збільшенні суми максимум у два рази.

У жовтні влада Києва домовлялися з постачальниками, що нарахування за тепло в оселях буде проходити на підставі середнього показника лічильника, як якби він був. Також враховувалася тепла погода і неповний розрахунковий місяць.

Єдиним порятунком може стати встановлення лічильника в будинку. У соцмережах кияни діляться, що тариф на опалення буде становити від 9 до 13 гривень. Але за тепло також доведеться заплатити чималу суму – за трикімнатну квартиру від 400 до 500 гривень.

Нагадаємо, всього в Києві оснастили лічильниками 9 тисяч будинків – 4 тисячі в цьому році і 5 тисяч в минулому. У столиці всього налічується 12,5 тисяч будинків.

 Джерело: znaj.ua