Вчені державного університету в Редінгу, Англія, назвали п’ять причин, чому шампанське корисне для здоров’я.
За словами дослідників, ігристий напій позитивно впливаэ на роботу серця, стан шкіри і навіть покращує пам’ять, пише New York Post. Вчені також заявляють, що у користі для здоров’я шампанське може перевершити вино.
П’ять корисних властивостей шампанського
1. Покращує пам’ять
Вчені стверджують, що виноград сортів Піно Нуар і Піно Меньє, який використовують для приготування шампанського, поєднує в собі мікроелементи, які позитивно впливають на роботу мозку. За словами професора Джеремі Спенсера, вживання одного або трьох келихів в тиждень допоможе не тільки поліпшити пам’ять, але і запобігти дегенеративним захворюванням головного мозку, таких як деменція, наприклад.
2. Позитивно впливає на роботу серця
Як стверджує професор Джеремі Спенсер, шампанське з червоного сорту винограду містить високий рівень антиоксидантів, які нормалізують кров’яний тиск і запобігають серцевим захворювання. Більше того, регулярне вживання шампанського значно знижує ризик інсульту.
3. Містить мало калорій
Експерти вважають, що шампанське повинно бути частиною дієтичного харчування. Ігристий напій містить не тільки менше калорій і цукру, ніж вино, але також бульбашки створюють відчуття ситості.
4. Швидко засвоюється
Вчені Оксфордського університету виявили, що рівень алкоголю в крові тих, хто пив шампанське був вищим, ніж у тих, хто пив вино. Таким чином, щоб сп’яніти людині потрібно менше алкоголю. Але, тим не менш, ефект сп’яніння триває набагато менше, ніж від будь-якого іншого алкогольного напою.
5. Покращує стан шкіри
За словами дерматологів, шампанське багате на антиоксиданти, які позитивно впливають на стан шкіри. Більш того, регулярне вживання шампанського допоможе вирівняти тон шкіри і вирішити проблемами жирної шкіри і акне.