Те, чого ви не знали про шампаньке: знижує ризик захворювань серця, покращує пам’ять, вирівнює тон шкіри…

15 Грудня 2015 20:19
вино

Регулярне вживання шампанського знижує ризик захворювань серця і головного мозку

Вчені державного університету в Редінгу, Англія, назвали п’ять причин, чому шампанське корисне для здоров’я.

За словами дослідників, ігристий напій позитивно впливаэ на роботу серця, стан шкіри і навіть покращує пам’ять, пише New York Post. Вчені також заявляють, що у користі для здоров’я шампанське може перевершити вино.

П’ять корисних властивостей шампанського

1. Покращує пам’ять

Вчені стверджують, що виноград сортів Піно Нуар і Піно Меньє, який використовують для приготування шампанського, поєднує в собі мікроелементи, які позитивно впливають на роботу мозку. За словами професора Джеремі Спенсера, вживання одного або трьох келихів в тиждень допоможе не тільки поліпшити пам’ять, але і запобігти дегенеративним захворюванням головного мозку, таких як деменція, наприклад.

© John Loo/Flickr

© John Loo/Flickr

2. Позитивно впливає на роботу серця

Як стверджує професор Джеремі Спенсер, шампанське з червоного сорту винограду містить високий рівень антиоксидантів, які нормалізують кров’яний тиск і запобігають серцевим захворювання. Більше того, регулярне вживання шампанського значно знижує ризик інсульту.


© Michael L./Flickr

© Michael L./Flickr

3. Містить мало калорій

Експерти вважають, що шампанське повинно бути частиною дієтичного харчування. Ігристий напій містить не тільки менше калорій і цукру, ніж вино, але також бульбашки створюють відчуття ситості.


© kloxklox_com/Pixabay

© kloxklox_com/Pixabay

4. Швидко засвоюється

Вчені Оксфордського університету виявили, що рівень алкоголю в крові тих, хто пив шампанське був вищим, ніж у тих, хто пив вино. Таким чином, щоб сп’яніти людині потрібно менше алкоголю. Але, тим не менш, ефект сп’яніння триває набагато менше, ніж від будь-якого іншого алкогольного напою.


© DIVA007/Pixabay

© DIVA007/Pixabay

5. Покращує стан шкіри

За словами дерматологів, шампанське багате на антиоксиданти, які позитивно впливають на стан шкіри. Більш того, регулярне вживання шампанського допоможе вирівняти тон шкіри і вирішити проблемами жирної шкіри і акне.


© Yi Wang/Flickr

© Yi Wang/Flickr
Джерело: nv.ua