Третину Будинку Профспілок віддадуть під офіси

18 Грудня 2015 15:45

6418

На початку 2015 року потенційним інвесторам пропонувалося в обмін на відбудову здати в довгострокову оренду частину приміщень Будинку профспілок. Але за 6 місяців не поступило жодної заявки і Президія Федерації спілок України змінила умови, пише “Вечірній Київ”

– Було прийняте рішення про передачу у власність 32% від загальної площі Будинку Профспілок – це близько 5,5 тисяч кв. м.  Натомість 12 тис. кв. м, що залишається за Федерацією Профспілок України, має бути відбудована, – розповів заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко.

Серед семи учасників-інвесторів конкурс виграла компанія «ITT-Нерухомість». Директор компанії Назар Бенч повідомив, що третина Будинку буде використана для офісних casino приміщень. Він розповів, що з 2 січня розпочнуться відновлювальні роботи, які пройдуть у три етапи.

– На першому етапі, який триватиме 6-8 місяців, буде відновлено каркас, тобто несучу спроможність будівлі. Другий етап буде пов”язаний із відновленням внутрішніх комунікацій. Третій – це відновлення фасаду, який буде здійснюватися паралельно з другим етапом, – сказав Назар Бенч.

Головний архітектор проекту Артем Білик підкреслив, що відновлена будівля не буде порушувати архітектурний ансамбль центральної частини міста і Майдану Незалежності зокрема. Але Будинок зазнає суттєвих змін всередині:

– Будівля відповідатиме всім сучасним вимогам щодо доступності маломобільним групам населення: ліфти, туалети та спеціальні підйомники для інвалідів. Таким чином Будинок Профспілок ззовні матиме всім знайомий вигляд, а всередині буде сучасним і безпечним.  

Артем Білик також зазначив, що в Будинку будуть облаштовані протипожежні ліфти, незадимлювальні сходи, ефективне утеплення, а нижня частина фасаду буде із натурального граніту.