Ціни на турецькі овочі та фрукти впадуть

7 Грудня 2015 15:31

=

Імпорт цитрусових, тепличних овочів з Туреччини в Україну може вирости і їх ціна стане нижче у зв’язку з російськими санкціями щодо турецьких товарів. Про це в ході 12-ї Міжнародної конференції «Овочі та фрукти України-2 015. Перезавантаження» заявила керівник проекту АПК-Інформ: овочі та фрукти Тетяна Гетьман, передає Інтерфакс-Україна.

«Очікується зниження цін на тепличні огірки, томати, мандарини, інші цитрусові, які йдуть з Туреччини, гранати, виноград. Зараз турецькі постачальники розгортаються в бік України», — cказала вона.

За її словами, Україна є третім ринком за обсягами реалізації для турецьких овочів і фруктів після ЄС і Росії. Експерт очікує збільшення поставок турецького лука в Україні в січні, що також буде сприяти зниженню цін на цей товар.

«Якщо тиждень тому вхідна ціна на турецький мандарин в Україні була приблизно 21 грн за кілограм, на сьогодні вона вже розглядається на рівні 17-18 грн за кілограм», — сказала Гетьман.

Зниженню цін на імпортні овочі та фрукти, за її словами, буде також сприяти відміна додаткового імпортного збору з 1 січня 2016 року.