У Києві покажуть Брежнєва з очима рептилоїда

10 Грудня 2015 15:16

8771

Персональна виставка української художниці Олександри Чичкан Scissors Plot відкриється 11 грудня в київській галереї Bereznitsky Aesthetics.

У проекті художниці представлені роботи, створені зі шматочків сторінок глянцевих журналів. На виставці можна буде побачити портрет Брежнєва з очима рептилоїда, хрести-свастики, гриб і Леонардо Да Вінчі із майже 7 тисяч крихітних фрагментів і 2,5 тисяч паперових циркулів. За слова художниці, на створення однієї роботи у неї йде більше місяця.

Олександра Чичкан розповіла Cultprostir: «Я розрізаю журнал, знищую його і роблю інший продукт. На створення цього проекту мене надихнула двоякість, боротьба двох півкуль головного мозку, дисонанс, який постійно знищує людей».

«Де дух водить рукою художника, де з фрагментів дійсності народжується образ минулого, і чорно-білий хаос шляхом творення перероджується в бездоганну систему, там непізнане перетворюється на містерію і дозволяє зазирнути за залізну завісу». Ця фраза, за словами художниці, характеризує її проект. «Спочатку мова йде про Да Вінчі, потім про хрести-свастики, про галюциногенний гриб і закінчується Брежнєвим – залізною завісою», – додала для Cultprostir Олександра Чичкан.

Крім паперових портреті, в проект увійшли рукотворні ґлітч – зображення з оптичними ілюзіями.