У Києві пройде аукціон українського та російського мистецтва

2 Грудня 2015 17:10
П.Левченко "Соняхи"
П.Левченко “Соняхи”

Передаукціонна виставка «Український і російський живопис та графіка ХІХ – ХХІ ст.» Пройде з 3 по 11 грудня в Брей-club.

В експозиції будуть представлені найбільш видатні живописці межі ХІХ – ХХ століть, класики радянського періоду і сучасності. Всі роботи художників будуть виставлені на торги 12 грудня. Серед українських класиків будуть представлені Сергій Світославський, Абрам Маневич, Киріак Костанді, Петро Левченко, Івано Труш. На виставці також будуть роботи художників російської школи живопису: Миколи Ге, Василя Полєнова, Михайла Нестерова, Юхима Волкова та інших.

Вперше на аукціоні буде широко представлена ​​графіка. Відвідувачі побачать творчість Олександра Дейнеки, Бориса Кустодієва, Олександра Купріна, Георгія Нарбута, Бориса Косарєва, Анатолія Волненко та інших видатних майстрів.

«Графіка завжди була затребувана, але в останні кілька років з’явилося багато поціновувачів графіки, тому зараз існує тенденція популярності цього жанру. До того ж, мало хто може дозволити собі придбати роботи маслом великих майстрів», – зазначив у коментарі Cultprostir Олександр Брей.

Сучасний період буде представлений роботами Ференца Семана, Володимира Стрельникова, Анатолія Криволапа та Бориса Михайлова.

Анатолій Криволап і Борис Михайлов є героями енциклопедії «Слава України», яка вийде наприкінці 2015 року. До неї увійдуть 120 видатних діячів української культури.