У листопаді киянам з лічильниками нарахують по-новому плату за тепло

11 Грудня 2015 11:30

Blue gas flame on the hob close up

Столичним жителям, будинки яких обладнані теплолічильниками, у листопаді нарахують плату не за показниками лічильника, а за тарифом НКРЕ у 16,14 гривні за кв.м., передає «Укарїнська правда. Київ».

Мова йде лише про ті будинки, де теплолічильники брали на облік у листопаді.

“У зв’язку з тим, що 2933 теплолічильники були прийняті на комерційний облік у різні дні (тобто не з першого числа місяця), сума до сплати у рахунках за листопад сформована за тарифом 16,14 грн. за кв.м”, – попередили в енергокомпанії.

Цей тариф обіцяють відкоригувати у наступному місяці, зробивши відповідний автоматичний перерахунок.

“Коригування суми до сплати буде здійснене за фактичними показаннями будинкового теплолічильника відповідно до кількості діб його роботи у листопаді. Відкоригована сума буде відображена в рахунках за грудень, які клієнти отримають у січні 2016 року”, – пояснили у “Київенерго”.

У компанії додали, що не можуть провести нарахування плати згідно з проектним навантаженням будинку (у тих будинках, де лічильники були встановлені, але не прийняті на комерційний облік), бо немає відповідної постанови Кабміну.

“З метою затвердження на законодавчому рівні наведеного вище механізму Мінрегіонбудом було розроблено проект постанови “Про внесення змін до постанови КМУ від 21.07.2005 № 630″ та подано на розгляд та затвердження до Кабінету Міністрів України. Станом на 01 грудня постанова не набрала чинності”, – підсумували у “Київенерго”.

Як відомо, раніше у КМДА запевняли, що у грудні понад 93% київських родин розраховуватимуться за тепло за будинковими теплолічильниками, а не за тарифом.