У прокат виходить український містичний трилер про злочини і видіння

2 Грудня 2015 17:40

1

3 грудня у прокат виходить український містичний трилер «По той бік». Картина Олександра Литвиненка представляла Україну в повнометражному конкурсі міжнародного кінофестивалю «Молодість». Фільм розповідає історію молодої жінки, яка після клінічної смерті відчула в собі дар бачити місця, де були скоєні жорстокі злочини.

«Спочатку планувався короткометражний фільм. Але, коли я почав прописувати поепізодний план, зрозумів, що моє маленьке кіно розрослося. Під час роботи над сценарієм приходило багато нових ідей – у підсумку кінцівку фільму я переробляв чотири рази.

Не знаю, як реагувала публіка під час показу фільму на «Молодості» – я зміг бути в залі п’ять хвилин. Після цього пішов, тому що дуже нервував. Блукав по кінотеатру з нашим художником-постановником, балакали з ним про що завгодно, але тільки не про кіно: хотілося відволіктися. Але на прес-конференції після перегляду зрозумів, що фільм не залишив нікого байдужим. Навіть серед журналістів по деяких позиціях виникла суперечка. Це нормально. Навіть добре. Було б гірше, якби суперечок не виникало. Відсутність будь-якої реакції – це дуже погано. Сподіваюся почути реакцію публіки, коли фільм вийде в прокат», – розповів Cultprostir Олександр Литвиненко, режисер картини «По той бік».