У столиці Ірландії покажуть українські казки

7 Грудня 2015 12:02
bukvoid.com

bukvoid.com

У столиці Ірландії відкрилася експозиція, що представить роботи Марини Михайлошиної.Про це повідомляє Cultprostir.

6 грудня у столиці Ірландії Дубліні відкрилася виставка українського художника-ілюстратора Марини Михайлошиної, яка буде присвячена казкам. Роботи вітчизняного автора європейці зможуть як просто побачити, так і придбати.

Експозиція буде відкрита до 12 грудня.

bukvoid.com

bukvoid.com

«Цей арт-проект розвиває уяву і має унікальний формат. Представлені в сучасних яскравих ілюстраціях, казки оживають і надихають. Мої картини – про Україну, її легенди і неймовірну красу, в яку я закохана. Я хочу ділитися цим з усіма», – розповіла про проект Марина Михайлошина.

В рамках виставки «Україна у казках» будуть також презентовані дитячі книги англійською та українською мовами, різдвяні листівки та інші оригінальні твори, які створені або ілюстровані українськими художниками. Всі кошти, зібрані від продажу експонатів виставки, підуть на гуманітарну допомогу дітям, які постраждали від війни на сході України.

Марина Михайлошина. Народилась у Києві 1982 року. Живе і працює у столиці. Закінчила ДХСШ ім. Т. Г.Шевченка, факультет живопису, займалася скульптурою і керамікою (факультет декоративно-ужиткового мистецтва). З 2001 р. навчалась на видавничо-поліграфічному факультеті НТУУ «Київський політехнічний інститут», спеціальність «Графіка». З 2010 року працює як «вільний художник», займається оформленням книг. Співпрацювала з «Видавництвом Старого Лева», видавництво «Свічадо». Роботи художниці зберігаються у приватних колекціях України, Росії, Грузії, Ірландії, США, Австралії.