У столиці у тестовому режимі запустять нічні автобуси

16 Грудня 2015 14:22

Ш

Найближчим часом київська влада планує запустити пілотний проект нічних маршруток, передає “Город Киев”.

“Зовсім скоро ми в тестовому режимі запустимо чотири нічні магістральні маршрути. Тестовий режим дозволить нам зрозуміти затребуваність і доцільність такого проекту, щоб у майбутньому перевести його на постійну основу”, – розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Олександр Козловський.

За його словами, це будуть чотири абсолютно різні маршрути, які проходитимуть через все місто по основних магістралях і які не збігаються з маршрутами денного режиму роботи.

“Маршрути зв’яжуть Троєщину, Виноградар, центральний залізничний вокзал, проспект Перемоги, Харківський масив”, – зазначив він.

Точний тариф у профільному Департаменті не називають, лише підкреслюють, що ціна буде залежати від багатьох складових. Але нічні маршрути будуть однозначно дорожчими і повинні окуплятися на 100%.

“Зараз ми ведемо розрахунки. Переважно все залежатиме від часу, протягом якого ми будемо експлуатувати ці маршрути та пасажиропотоку”, – додав Козловський.

За його словами, на тестовому етапі роботи нічних маршруток буде планово виставлена ​​вартість проїзду, яку за результатами роботи скорегують.

Джерело: gazeta.ua