Українці їздитимуть без віз ще у 57 країн

21 Грудня 2015 09:17

5

Лібералізація візового режиму з ЄС надасть українцям можливість подорожувати без віз ще у 57 країн світу – від Південної Кореї до Мексики та Уругваю.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу “Інтер“. За словами глави держави, Україні вдалося виконати понад півсотні взятих зобов’язань. Серед них – управління кордоном, боротьба з нелегальною міграцією та запровадження біометричних паспортів.

“Звіт є безумовним. В звіті чітко наголошено на те, що Європейська комісія виносить законодавчі ініціативи без будь-яких попередніх умов. Але ми маємо чітко пам’ятати, що ще є дві інституції: Європейська рада, яка розгляне це питання, і в нас попереду є ще достатньо роботи, до якої я не маю жодного сумніву, що ми її виконаємо. І Європарламент, де ми також користуємося зараз підтримкою і повагою”, – заявив Президент.

Нагадаємо, Єврокомісія оприлюднила свій звіт щодо виконання Україною технічних критеріїв Плану дій візової лібералізації 18 грудня. У документі рекомендується Раді ЄС виключити громадян України з переліку громадян інших країн, які потребують отримання віз для короткострокових поїздок до держав-учасниць Шенгенської угоди.

Джерело: 5 канал