В Києві покажуть відео з особистих архівів Майї Плісецької

7 Грудня 2015 10:38

621

Сьогодні киян запрошують на   вечір «AVE Майя», присвячений всесвітньо відомій балерині Майї Плісецькій. У програмі візьмуть участь кращі танцівники України (солісти Національної опери, запрошені провідні солісти з Дніпропетровська, Харкова), а також інших країн. Багато хто з них особисто знав і працював з Майєю Плісецької. Нагадаємо, балерина пішла з життя в травні 2015 року.

– Ми збираємося використовувати відеоматеріали з особистих архівів Майї Плісецької – її репетиції, балети в її виконанні, – розповів художній керівник «Classic Grand Ballet» Костянтин Пінчук. – Програму створюємо так, щоб всі номери мали безпосереднє відношення до творчості Майї Плісецької. Це номери, які були поставлені спеціально для неї. Номери, які вона любила і танцювала. Також багато артистів виявили бажання поставити сольні номери спеціально для цієї програми.

Серед учасників концерту прима-балерина Національної опери України, народна артистка України Олена Філіп’єва.

– Майя Плісецька зіграла в моєму житті дуже велику роль … У всіх своїх інтерв’ю вона говорила про мене як про талановиту балерину. Вона мене брала на гастролі зі своїм Імперським балетом, який вона очолювала, – згадує вона. – Для мене – це дуже велика честь … Вона – спалах в житті, що дав мені поштовх, знайомства і показав світ. Я їй дуже вдячна за це.

Вечір пам’яті «AVE Майя» відбудеться в МЦКМ (Жовтневий палац, вул. Інститутська, 1), 7 грудня о 19.00.

Джерело: Вечірній Київ