Вкладники “Еліта-Центр” отримають квартири у 2017 році

11 Грудня 2015 16:33
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Комунальне підприємство “Житлоінвестбуд-УКБ” завершило розробку проектно-кошторисної документації для трьох житлових будинків по вул. Здолбунівська, вул. Милославська та пров. Платонівський, частина житла в яких буде виділена для забезпечення квартирами постраждалих від “Еліта-Центр”. Про це повідомляється на сайті КМДА.

“Так, по вул. Здолбунівської на розі вул. Григоренко запроектовано 6-секційний панельний житловий будинок на 1276 квартир з дворівневим підземним паркінгом. 8% житлової площі об’єктів буде передана постраждалим від “Еліта-Центр”, – сказано в повідомленні.

По вулиці Милославської завершується експертиза проекту будівництва панельного житлового будинку на 320 квартир, який складається з двох корпусів (16 і 24 поверхи) і блоку соціально-побутового призначення з підземним паркінгом. 7% житлової площі отримають ошукані вкладники “Еліта-Центр”.

В пров. Платонівському запроектований 23-поверховий монолітно-каркасний будинок на 210 квартир з дворівневим паркінгом та нежитловими приміщеннями на першому поверсі. 10,6% житлової площі об’єктів отримають постраждалі в результаті афери “Еліта-Центр”.

Безпосередні будівельні роботи на трьох ділянках почнуться навесні 2016 року. Ключі від квартир постраждалі від “Еліта-Центр” зможуть отримати в 2017 році.

Нагадаємо, київська влада виділила 102 квартири постраждалим від “Еліта-центр” у трьох будинках по вул. Драгоманова, вул. Хорольської та на перетині вул. Вірменської та Харківського шосе у листопаді 2014 року. За неоплачені “Еліта-центр” квадратні метри ошукані вкладники повинні доплачувати за ринковою вартістю.

Влітку минулого року апеляційний суд скасував право власності одного зі столичних товариств на об’єкт, зведений без будь-яких дозвільних документів на ділянці по вул. Лук’янівській, призначеній для будівництва житлового будинку для громадян, які постраждали від діяльності “Еліта-Центр”.

Протягом 2004-2006 рр. двоє службових осіб групи компаній “Еліта-Центр” шахрайським шляхом привласнили кошти інвесторів – під виглядом інвестування будівництва житла вони заволоділи грошовими коштами 1693 громадян на загальну суму майже 400 млн грн.