Визначено найкращі родинні книжки 2015 року

19 Грудня 2015 15:41
starylev.com.ua

starylev.com.ua

Портал, присвячений дитячим книжкам, «БараБука» назвав найкращі родинні книги 2015 року. Переможців оголосили 17 грудня на «Різдвяному Арсеналі», пише cultprostir.ua.

В номінації «Дебют року в прозі» перемогла Олександра Дорожовець з книжкою «Старий будинок». Дебютантом року в ілюстрації став Андрій Щербак, який працював над «Хухою Моховинкою». Видавництвом року визнали «Чорні вівці». Найкращим дитячим поетом обрали Олександра Дерманського, автора книжки «Бигимоти – не медмеді», а прозаїком року стала Оксана Лущевська з виданням «Пан Коцький. Міра і море». Віолетта Борігард визнана ілюстраторкою року.

Найкращою пізнавальною книжкою 2015-го обрали «Стильну книжку для панянки» Оксани Караванської. У номінації «Класика родинного читання» перемогли «Українські народні казки» видавництва «Веселка». Батьківською книжкою року обрали «Практическое ребенковедение» Світлани Ройз. А найкращою шпаргалкою для вчителя визнали видання «Моя перша 1000 англійських слів».

«Мета нашого проекту – рекламувати українського автора, українського ілюстратора. А відзначанням авторів ми намагаємося створити інформаційний привід. Ми побачили, що це важливо для українських авторів, ілюстраторів та видавців. Існує багато довгих списків та конкурсів, але вони не роблять узагальнення саме у галузі дитячої книги. Наша мета – створити комунікацію людини з книжкою, батьків з дітьми через книжку і письменників між собою», – розповіла Cultprostir засновниця порталу «БараБука» Тетяна Стус.

«БараБука» відзначає переможців другий рік поспіль.