Як очистити воду в домашніх умовах

12 Грудня 2015 15:18

magnitnoe-pole-2

Кожній людині для життя необхідна вода, її ми п’ємо, за допомогою води готуємо собі їжу, нею миєму тіло. Ми звикли, як само собою зрозуміле, що, відкриваючи кран, отримуємо воду з водопроводу. Але ця вода далеко не ідеальної якості, тому вона вимагає додаткового очищення. Але як це зробити вдома, не маючи дорогих промислових багаторівневих фільтрів? Способи існують і їх досить багато, розповімо про деякі з них.

Кип’ятіння води

Цей метод, звичайно, видалить з неї мікробів і віруси, але не хлорні сполуки. При підвищенні температури хлор вступає в реакцію з сольовими домішками води і переводить їх у хлорні сполуки, небезпечні для здоров’я. Крім того, кип’ятіння осаджує частину солей на стінках посуду, загляньте у свій чайник, побачите, скільки їх там.

Відстоювання води

Це один з простих і дешевих спосіб очищення води від хлору. Хлор – це летюча з’єднання, при відстоюванні води протягом 6-8 годин весь розчинений у ній хлор висохне.

Мінус цього методу – при відстоюванні не стираються солі важких металів.

Заморозка води

Одним з найефективніших способів очищення води в домашніх умовах без застосування спеціальних приладів є її заморозка.

Після заморожування лід матиме шаруватий вид – по краях буде мутнуватий лід з домішками і шкідливими сполуками, в центрі – чистісінька вода. Цей каламутний лід розморожується швидше, його зливають, а серцевину використовують для пиття і приготування їжі. Єдиний недолік талої води – в ній залишається мало корисних солей, для пиття в літр такої води краще додати 100 г мінеральної.