Якщо заборонити парковку в перших смугах доріг, то затори у Києві зникнуть

9 Грудня 2015 17:34

23

Сьогодні у Києві є дві системні проблеми, пов’язані з транспортом: перша – у місті дуже багато заторів, друга – паркування автомобілістів на тротуарах. Як боротися з цими проблемами розповіла в.о. директора Департаменту містобудування та архітектури Ганни Бондар. 

За її словами, процес грамотного планування міста включає п’ять кроків: збір статистики, аналітика, планування, проектування, будівництво і експлуатація. Налагодивши цей процес, можна убезпечити місто від загострення існуючих проблем.
«На жаль, досить довго у Києві, і вулично-дорожня мережа, і транспортні розв’язки будувалися фактично без прорахунків. Сьогодні ми вже маємо транспортну модель міста, яка може показати нам наслідки прийнятих проектних рішень. Це дуже важливі знання, які будуть враховуватися при подальшому розвитку міста», – зазначила Гана Бондар.
Найближчим часом будуть також представлені перші конкретні пропозиції від експертів Світового банку щодо вирішення транспортних проблем.

«Експертами Світового банку прорахували: якщо заборонити парковку в перших смугах доріг, там де зазвичай проходить громадський транспорт, то затори у Києві зникнуть. Тобто потужність дорожньої мережі є достатньою для того, щоб заторів у Києві не було», — зазначає виконуюча обов’язки головного архітектора столиці.

Що стосується такої системної проблеми, як парковки, то на думку Ганни Бондар, вирішити її можна за допомогою методу «батога і пряника».

«З одного боку, мають бути штрафи і евакуатори, а з другого – привабливі ціни на цивілізовані та комфортні для автомобілістів паркомісця», — вважає Ганна Бондар.

Джерело: Соцпортал