Якими продуктами краще не снідати

14 Грудня 2015 14:15

Tiramisu-Cocoa-Single-Sun

Напевно, кожен знає, що з ранку необхідно харчуватися. Однак це зовсім не означає, що можна їсти все що завгодно. Існують продукти, які дієтологи не рекомендують вживати на сніданок, пише “Сегодня

Цитрусові
Вживання цитрусових натщесерце часто призводить до алергії або гастриту. Цитрусові – небезпечні фрукти, оскільки вони агресивно впливають на слизову оболонку шлунка. Щоб не відчувати печію і дискомфорт, вранці від них слід відмовитися. Якщо ви не можете без апельсинового соку, то випийте його відразу після сніданку, а не навпаки.

Сирі овочі
Помідори, огірки, капуста, морква – ці та інші овочі в сирому вигляді впливають на голодний шлунок точно так само, як і цитрусові. Кислоти, що містяться у свіжих овочах, можуть подразнювати слизову шлунка, що призведе до виразки і гастриту. Отже, овочевий салатик краще приберегти на обід.

Кава
Кава, яка вважається головним ранковим напоєм, шкідливий для сніданку. Якщо випивати її натщесерце, вона може негативно позначитися на здоров’ї. Кава подразнює слизову шлунка, що може призвести до гастриту. Тому не пийте цей напій, поки щільно не снідали.

Солодощі
Натщесерце не варто їсти солодощі, оскільки вживання цукру з ранку підвищує ризик появи цукрового діабету. Солодощі з ранку – це навантаження і на підшлункову залозу, оскільки вона не в змозі після пробудження виробляти необхідну кількість інсуліну для засвоєння цих продуктів.

Бутерброди
Ковбаса, шинка, салямі – саме цими продуктами багато хто звик снідати. Однак у них міститься чимала кількість різних хімічних інгредієнтів – консервантів, підсилювачів смаку, стабілізаторів.

Крім того, що вони небезпечні в принципі, вранці шлунок тим більше не може впоратися з таким навантаженням.

Банани
Банани – також не кращий варіант для сніданку. Оскільки в бананах міститься магній, їх не рекомендують вживати натщесерце. Магній впливає на серцево-судинну систему. Вживаючи банани з ранку, ви ризикуєте порушити кальцієво-магнієвий баланс.