Яценюк збереже свою посаду та створюватиме третій уряд, – Томенко

17 Грудня 2015 11:49

Tomenko1-112.ua-1-1024x615

Незважаючи на заяви депутатів, поки що премʼєр-міністр України Арсеній Яценюк таки зможе зберегти свою посаду. Його підтримують США та ЄС. Адже цей політик – лобіст їхнього бізнесу, на противагу інтересам українських підприємців. Ймовірно, буде спроба навіть створити третій «суперреформаторський» уряд. Дискусія ж про дострокові парламентські вибори спалахне не швидше весни 2017-го року.

Такий прогноз під час хард-ток-шоу «DROZDOV» (щовівторка о 22:40 на телеканалі ZIK) озвучив голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко.

Найближчим часом Яценюк таки не здасть своєї посади. Він уміє працювати із західними партнерами. Коли вони щось вимагають від України, він погоджується. Джозеф Байден під час свого візиту дав знати, що поки що нікого знімати не потрібно. Окрім того, команда Яценюка активно користується нормами коаліційної угоди.

«Народний фронт» або отримує свого прем’єра, або виходить із коаліції. Окрім того, не хочеться лякати українців, але багато політичних конкурентів Яценюка, аналізуючи ситуацію у країні, насправді не поспішають очолити уряд взимку. Коли починаються серйозні розмови, ключові українські гравці не так вже й прагнуть до перезавантаження уряду», – зазначив Томенко.

Балів Яценюку додає і проамериканський та прозахідний фактор – його вважають людиною, із якою можна домовлятися, адже він є лобістом бізнесу. Американська та європейська бізнес-асоціації підтримують Яценюка. Адже багато західних компаній тут працюють на пільгових умовах, на відміну від українських підприємців.

Також, ймовірно, буде спроба створити вже третій реформаторський уряд Яценюка, у якому значно скоротять кількість міністерств, об’єднавши їх за незрозумілим принципом.

«Там буде менше міністрів і якісь, незбагненним шляхом обʼєднані, міністерства. До прикладу, охорона здоровʼя, молодь і спорт – все на купу. Екологія ж опиниться всередині сільськогосподарського бізнесу – між АПК і екологією розсіватимуть мінеральні добрива і ГМО. Все це буде подано, як третій суперреформаторський уряд Яценюка», – прогнозує Томенко.

Дострокові парламентські вибори в країні можуть таки відбутися, однак не найближчим часом.

«Виборів точно не буде у 2016-му році, адже організаційних чи фінансових обставин для цього немає. Реальна дискусія про дострокові вибори стане актуальною із весни 2017-го року. Та озвучені президентом чотири роки без виборів – добре для багатої, успішної країни із відповідальною політикою. Для олігархічної держави з безвідповідальними чиновниками – це зло», – резюмував Микола Томенко.