Для киян доступно 65 держпослуг онлайн

12 Січня 2016 09:30

В Україні за допомогою волонтерів запущено портал, який дає можливість користуватися державними послугами онлайн. Для киян вже доступно 65 держпослуг.

Скріншот з сайту: igov.org.ua

Зараз в Україні можна скористатися 214 послугами онлайн, при цьому 42 обіцяють запустити дуже скоро, а в майбутньому працюватимуть ще 922.До кінця 2016 року обіцяють перевести абсолютно всі послуги держави в електронну форму.

Завдяки сайту iGov.org.ua українці зможуть в онлайн-режимі замовляти довідки, реєструвати майно, подавати запит на виготовлення документів і т.д.

Як зазначено на сайті творців порталу, його мета — поліпшити бізнес-процеси в державних органах країни та сприяти боротьбі з корупцією.

Для того щоб скористатися послугами, необхідно авторизуватися на порталі за допомогою системи ВankID через ваш банк або за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП). Після авторизації на державний сайт будуть відправлені дані користувача, які потрібні для отримання довідки або держпослуги.

Скріншот з сайту: bankid.org.ua

Якщо громадянин не задоволений наданою послугою або його схиляли до корупції, він може подати анонімний сигнал про те, що трапилося.У презентації на YouTube порталу iGov.org.ua координатор проекту iGov та директор з IT «ПриватБанку» Дмитро Дубілет зазначив, що розвиток порталу електронних послуг залежить не тільки від державних органів, а й від волонтерів та людей, яким небайдуже майбутнє країни.

Сайт обслуговують багато волонтерів з різних міст. Вони допомагають оцінювати якість обслуговування, займаються питаннями програмування порталу, а також ведуть переговори з представниками влади про те, щоб перевести ту чи іншу державну послугу в електронну форму.

Для того щоб стати волонтером, необхідно заповнити форму на сайті.

Скарги та пропозиції можна залишити на сторінці проекту на Github.

Джерело: http://www.epochtimes.com.ua