5 найбільш очікуваних гаджетів 2016 року

12 Січня 2016 18:32

Новий iPhone та гігантський powerbank від Tesla є найбільш очікуваними гаджетами цього року. Але крім них гіки жадають побачити ще чимало технологічних чудес. Головним трендом 2016 року обіцяють стати пристрої віртуальної реальності, повідомляє http://nv.ua/

НВ обрало 5 найбільш жаданих новинок IT-індустрії, при думці про які багато хто з користувачів почне відкладати гроші в скарбничку, а у справжніх гиків і зовсім затремтять коліна.

Apple iPhone 7


От iPhone 7 ждут удаления аудиоразъема, тончайшего корпуса и новых рекордов продаж

Від iPhone 7 чекають зникнення аудіороз’єму, найтоншого корпусу і нових рекордів продажів

Apple по традиції змінює дизайн свого флагманського смартфона раз на два роки. Торішній iPhone 6s успадкував дизайн попередника, отже, в 2016 році прийшов час редизайну. Apple за традицією не розкриває подробиць. Так що фанатам залишається лише гадати, що цього разу вигадають в Купертіно.

Аналітики припускають, що перенасичення тонких Android-смартфонів змусить Apple в черговий раз спробувати випустити найбільш «худенький» смартфон на ринку. У зв’язку з цим багато хто припускає, що Apple буде змушена відмовитися від стандартного аудіо-роз’єму (3,5 мм). Не виключено, що його місце займе 2,5-мм роз’єм, але найімовірніше, Apple зовсім відмовиться від аудіовиходу, змушуючи користувачів переходити на бездротові навушники.

Tesla Powerwall


Tesla поможет сэкономить электроэнергию в домашних условиях

Tesla допоможе заощадити електроенергію в домашніх умовах

Перший пристрій від компанії Tesla Motors, який не призначений для автомобільного ринку. Powerwall був анонсований в травні 2015 року, а в 2016 році повинен піти на масовий ринок.

Пристрій являє собою, по суті, розумний акумулятор, який накопичує енергію від сонячних панелей протягом дня, і живить цією енергією будинок у вечірній час. Таким чином мінімізується споживання електроенергії від мережі.

Творець Tesla Елон Маск впевнений, що його новий продукт буде мати колосальне значення для ринку. Його слова частково підтверджуються тим, що компанія вже продала Powerwall за попередніми замовленнями на суму понад $800 млн.

Nintendo NX


Nintendo NX - самый таинственный гаджет 2016 года, его характеристики пока неизвестны, но уровень ожиданий геймеров весьма высок

Nintendo NX – найбільш таємничий гаджет 2016 року, його характеристики поки невідомі, але рівень очікувань геймерів досить високий

В останні роки геймерів рвуть на частини Sony і Microsoft, які зійшлися в смертельній сутичці . Їх ігрові консолі Playstation і Xbox є витворами мистецтва і втіленням найвищих технологій.

У 2016 році Nintendo збирається повернутися у велику гру. Таємнича консоль NX обіцяє завдати важкого удару по лідерах індустрії. Характеристики пристрою поки тримаються в таємниці. Точно відомо, що консоль не буде працювати під управлінням Android, і що у неї буде великий сенсорний екран.

Новинка вже зібрала таку «пресу» (за кількістю статей і постів у блогах та соцмережах NX випереджає минулорічний дебют Playstation), що аналітики чекають щонайменше такої ж революції, якою колись був вихід Xbox.

Microsoft Hololense


Microsoft грозится совершить очередную геймерскую революцию

Microsoft погрожує вчинити чергову геймерську революцію

Справи в Microsoft на багатьох фронтах йдуть не дуже. Але ось на геймерському ринку позиції компанії сильні. І стануть ще сильніше після того, як на ринок вийде цей унікальний гаджет.

На відміну від багатьох інших розробок у цій області, гаджет від Microsoft поєднує в собі віртуальну і доповнену реальність, що робить пристрій жаданим не тільки для геймерів. Поки навіть складно собі уявити, як може змінитися IT-індустрія, якщо Hololens вийде саме таким, як обіцяють в Microsoft.

І як будуть кусати лікті в Google, адже Google Glass (хоча це і пристрій дещо іншого характеру і призначення) так і не вистрілив. А значить, саме гаджет Microsoft може виявитися історичним, епохальним та саме таким, що символізує нову епоху.

Oculus Rift


Facebook собирается перевести соцсети в виртуальную реальность, а заодно вторгнуться в индустрию игр

Facebook збирається перевести соцмережі у віртуальну реальність, а заодно вторгнутися в індустрію ігор

Після того, як компанію Oculus Rift купив Facebook, чутки про новий революційний гаджет не припинялися. Сьогодні з певною часткою достовірності відомо, що нові 3D-окуляри з доповненою реальністю вийдуть на ринок у першій половині 2016 року.

Гаджет буде працювати у зв’язці з комп’ютером або ігровим контролером Xbox.

Facebook створить справжню революцію в галузі віртуальної реальності. Ту саму, яку гіки всіх мастей чекають ще з 1990-х, коли на книжковий ринок вийшла Лавина Ніла Стівенсона, а на екранах кінотеатрів вирувала Матриця братів Вачовські.