7 вправ для гнучкості розуму

30 Січня 2016 15:48

2

Якщо Ви хочете влаштувати невелику розминку для свого мозку, пропонуємо вам кілька вправ, опублікованих у книзі американки Д. Бранд «Прокинься і живи» ще в 1930-х роках. З їх допомогою Ви  побачите нові перспективи і зробите свій розум гострішим.

1. Протягом однієї години намагайтеся нічого не говорити, перебуваючи в звичайному для себе оточенні. Дозволяється відповідати тільки на прямі запитання. При цьому потрібно поводитися, як завжди, бути максимально природним. Ніхто не повинен подумати, що ви ображаєтеся або не в дусі. Однак не ведіться на провокації і в протягом цього часу не дозволяйте нікому діставати з вас інформацію.

Виконання цієї вправи розвиває логічне і творче мислення і навіть покращує акторські здібності. Не вірите? А Ви спробуйте її  виконати так, щоб ніхто не звернув увагу на вашу незвичайну поведінку.

2. Спробуйте сконцентруватися і думати про один предмет протягом декількох хвилин, з кожним днем ​​ подовжуйте цей проміжок часу. Завдання – спромогтися думати про щось одне,  не відволікаючись протягом півгодини.

Користь цього завдань в тому, що Ви тренуєте своє вміння концентруватися. Як відомо, сконцентрована людина краще засвоює інформацію і аналізує її.

3. Спробуйте хоча б 15 хвилин спілкуватися, не використовуючи таких слів як «я, мій, мені». Завдання найкраще виконувати щодня.

Знову-таки корисно для розвитку творчого мислення, а також покращує навички вербального спілкування. Щоразу перед тим, як щось сказати, Вам доводиться продумувати формулювання пропозицій заздалегідь. Якщо доведете цю навичку до автоматизму,  станете кращим оратором.

4. Кожен день складайте детальний план на 2:00 і строго йому дотримуйтесь.

Подібне дисциплінування самого себе поліпшить не тільки Вашу продуктивність праці, але і розвине силу волі.

5. Придумайте для себе 12 різних завдань, напишіть їх на окремих листочках і згорніть їх. Кожен день відкривайте по одному випадковому листу і виконуйте те, що на ньому написано. Приклади завдань: пройти 10 км у випадковому напрямку пішки; пообідати в самому невідповідному для цього місці, яке зустрінеться вам по дорозі; не скаржитися ні на що протягом цілого дня, працювати всю ніч; прочитати книгу за один день, намалювати натюрморт і т.д.

Мета завдання – дати мозку «поштовх» з нових вражень, візуальних зображень і потоку нової інформації.

6. Спробуйте відповідати «так» на всі прохання та пропозиції, почуті протягом дня. Звичайно, в рамках розумного, а не як було в популярній американській комедії «Завжди говори« так ».

Користь в тому, що Ви вчитеся сприймати все, що відбувається в позитивному ключі, а також даєте собі шанс дізнатися щось нове і навіть зробити щось несподіване.

7. Дозвольте своєму співрозмовнику говорити виключно про себе, але так, щоб він сам цього не помічав. Потім ненав’язливо поверніть його до загальної теми, поставивши кілька запитань.

Таким чином Ви контролюєте діалог, аналізуєте те, що говорите самі і стежете за висловлюваннями співрозмовника. Значно підвищує комунікативні навички.