Аналізуючи різні випадки отруєнь, експерт у галузі харчових отруєнь назвав шість небезпечних продуктів

28 Січня 2016 16:50
fitness-pulse.by

fitness-pulse.by

Американський правозахисник Біл Марлер понад 20 років працює з судовими позовами про харчові отруєння.

За весь цей час клієнтам Марлера було відшкодовано близько $600 млн, повідомляє Business Insider. Аналізуючи різні випадки отруєнь, деякі продукти харчування зі свого раціону експерт виключив назавжди.

Шість продуктів, вживання яких, на думку Біла Марлера, ризиковане, виглядають так:

1. Сирі устриці. Через глобальне потепління й підвищення температури морської води останніми роками відзначається посилене розмноження патогенних бактерій, внаслідок чого сирі устриці стають небезпечними для людини.

2. Нарізані або вимиті фрукти та овочі з супермаркету. Можливо, придбати вже нарізані фрукти – це зручно, проте обробка продуктів, процес якої ми не бачимо, може нести ризик зараження і отруєння.

3. Сира брюссельська капуста. Вживаючи таку їжу, людина ризикує підхопити інфекцію, викликану сальмонелою або кишковою паличкою.

4. Недостатньо просмажене м’ясо. Біл Марлер ніколи не замовляє у ресторані стейк, який просмажений меншим ступенем ніж medium well. Експерт упевнений, що, для того, щоб у м’ясі були вбиті всі бактерії, воно повинне готуватися при температурі вище 160 градусів.


© arthur koch/Flickr

© arthur koch/Flickr

5. Сирі яйця. Близько 20 років тому Марлер спостерігав епідемію сальмонельозу. І хоча сьогодні шансів отримати харчове отруєння від сирого яйця набагато менше, ніж тоді, адвокат все-таки не ризикує.

6. Непастеризоване молоко та соки. Сирі, такі, що не піддавалися термічній обробці, сік і молоко, несуть підвищений ризик зараження бактеріями, вірусами і паразитами.

Незважаючи на те, що багато людей заохочують вживання «живого» молока й соків, стверджуючи, що пастеризація виключає харчову цінність продуктів, Біл Марлер не радить пити необроблені напої.

Джерело:НВ STYLE