Буряк, імбир і груша: як перезавантажити організм після гучних свят

11 Січня 2016 12:13
567
Після веселих свят організму потрібен час, аби адаптуватися до звичного ритму. Перевтома, сонливість і проблеми із травленням – перша ознака, що Вам негайно потрібна детоксикація. Факти ICTV зібрали топ найкращих способів повернути собі легкість відчуття та ясність розуму.
Сокове очищення: чому та навіщо Правильне поєднання фруктів та овочів – це не лише смачно, але й корисно для організму. Свіжі соки чудово виводять шлаки, промивають кишківник і покращують загальне самопочуття.
Буряк + морква + гарбуз
Чудове поєднання для тих, хто хоче вивести із організму залишки непотрібних речовин і нормалізувати тиск. Адже буряк очищує, виводить токсини із клітин печінки і розчиняє надлишок кальцієвих солей на стінках судин. Сік буряка здатен понизити ризик розвитку рака, а у поєднанні із морквою (джерело бета-каротину, тобто вітаміну А) і гарбузом (джерело Е, В6 та цинку) допомагає боротися із різними інфекціями, покращує загальне самопочуття.
Гранат + азіатська груша
Вчені довели, що 5 зерен гранату можуть замінити яблоко чи апельсин за кількістю вітамінів. Сік із цього фрукту суттєво підвищить іммунні властивості організму, а також стане профілактикою від таких захворювань, як гіпертонія, атеросклероз та проблеми із жовчними шляхами. Додайте до 200 грамів ще 30-50 грамів соку азіатської груші, і наслідки гучного святкування оминуть вас. Якщо готувати напій часу немає, з’їжте фрукт так (не менше 2 шт).
Томат + морква + лимон
“Поправити здоров’я” допоможе і томатний сік із додаванням моркви та пари ложок лимонного соку. Якщо потрібно позбавитися похмілля, краще додати ще розсолу 1/2. До 50 грамів розсолу додайте 100 грамів не надто густого томатного соку, змішаного із морквяним і лимонним.
Зелень чи сіль можна використати також. Якщо ви обрали метод сокової чистки організму, то увесь день треба провести лише на них. Щогодинни випивайте склянку соку (200 грамів). Таку чистку кишківника можна провожити раз на місяць.
З хати по нитці: як привести себе до ладу за лічені години Якщо часу відпаюватися соками немає, у хід йде важка артилерія. Як правило, найбільша проблема після свят – зневоднення, викликане похміллям і переїданням. Поновити водний баланс – завдання мінімум. Якщо не буде достатньо води, тіло почне брати зі старих запасів – з різних органів і навіть з мозку – тому головний біль забезпечений.
Імбирний марафон
Чай, настій чи додавання у салат тертого імбиря покращить кровообіг та сприятиме швидшому обміну речовин. Свіжий імбир знімає біль та важкість у шлунку, ліквідує відчуття тошноти. Додайте до імбирного чаю трохи м’яти, аби тонізувати організм. Цей напій заряджає енергією, якої так не вистачає після затяжного святкування.
Банановий рай
Хороша новина для тих, хто любить екзотичний фрукт і хоче привести себе до ладу. Святковий алкоголь вивів із організму не тільки воду, але й необхідний запас калію. Звідси слабкість у м’язах, сонливість, важкіть у всьому тілі, а тиск при цьому зашкалює. Кілька бананів допоможуть нормалізувати стан.
Молочні ріки
Молоко та молочні продукти лишаються одним із ходових способів повернути організму сили. Біопростокваша, нежирний кефір чи сир нормалізують мікрофлору кишківника та містять багато кальцію. Фруктовий і солодкий кефір неефективні, від йогуртів теж можна відмовитися. Пити треба одну склянку раз на годину. Чистка кефіром триває 1 день, проводиться раз на місяць. Окрім цих порад, не забувайте про хороший настрій, здоровий сон і відпочинок.

Джерело: fakty.ictv.ua