Варто вживати продукти з високим вмістом вітамінів-антиоксидантів, таких, як апельсини, ківі, капуста і морква. Дослідження доводять, що вживання продуктів з високим вмістом вітамінів-антиоксидантів, таких, як вітамін С, вітамін А і вітамін Е, підвищують імунітет і знижують ризик простудних захворювань.
Один з найпростіших способів – пити зелений чай. Чашка чаю в день допоможе підтримати захисні сили організму.
Щоб зміцнити імунітет, додайте в своє щоденне меню цитрусові. У них міститься велика доза вітаміну С, який не тільки зміцнює імунітет, але і бореться з передчасним старінням, захищає клітини від несприятливого впливу навколишнього середовища. Взимку на полицях супермаркетів можна знайти цитрусові на будь-який смак.
Хурма, в якій так багато клітковини, настільки корисної для правильного травлення. До того ж м’якоть хурми володіє антибактеріальними властивостями.
Шипшина – це потужний антиоксидант, здатний захистити організм від серцево-судинних захворювань і виводити токсини.
Вітаміном Е багаті печінка, молоко, жовток, горіхи і рослинні олії, а вітамін А міститься в моркві і вершковому маслі.
Що стосується вітамінів групи В, то ними багаті вівсяна каша, печінка, м’ясо, висівки і запечена картопля.
А квашена капуста і взагалі королева зимового вітамінного столу! У ній зберігається дуже багато корисних речовин: вітаміни С, К і групи В (В1, В2, В3, В6, В12), а також калій, натрій, кальцій, залізо, фосфор, сірка, кремній, цинк і мідь.
Знайти вітаміни в січні можна в заморожених ягодах і овочах. Ви сміливо можете розморожувати ці продукти і додавати в каші, гарніри, десерти, випічку, компоти і т.д. По-перше, вони корисні, оскільки зберегли майже всі вітаміни, а по-друге, вони мають смак, який був до заморозки.
Не варто забувати про сухофруктах. Вони теж будуть корисні організму і допоможуть вітамінізувати його.
Фото: poradumo.pp.ua
Джерело: vnews.agency, http://gazeta.ua