Дороге задоволення: Олімпіада-2016 не по кишені українцям

25 Січня 2016 15:05

Для спортивних уболівальників поїздка на Ігри-2016 в Ріо-де-Жанейро обійдеться в кругленьку суму.

Найбільше гостей у Ріо буде зі США

До Олімпіади-2016 залишається ще майже півроку, але готелі й хостели в Ріо-де-Жанейро вже давно відкрили бронювання на серпень наступного року.

Ріо-де-Жанейро планує прийняти під час Ігор 380 000 іноземних туристів, а Міжнародний олімпійський комітет вимагає наявності 40 000 номерів. Чимало туристів планують зупинитися в хостелах, а 80% номерів у готелях займуть учасники ігор, спонсори й офіційні особи.

Нещодавно міністерство туризму Бразилії і бразильська туристична палата представили дані про кількість квитків, проданих на змагання літньої Олімпіади, яка пройде в Ріо-де-Жанейро наступного року.

На змагання Олімпіади-2016 уже продано 2,4 млн квитків, з них 600 000 – іноземним туристам. Найбільше перепусток купили жителі США – 88 100, слідом ідуть французи – 54 600 – і німці – 42 000.

Українцям доступні лише найдорожчі квитки на Ігри

Усього в продаж надійшли 7,5 мільйона квитків на змагання з усіх олімпійських дисциплін. Найдешевші квитки коштують 40 реалів (близько 17,4 долара). Йдеться про квитки на змагання відбірної фази таких видів спорту, як, наприклад, хокей на траві. А найдорожчі – 420 євро. Як відомо, найбільш грандіозними церемоніями є відкриття і закриття Олімпійських ігор. Для того щоб на них потрапити, гостям заходу доведеться витратити близько 1000 євро. Жодних знижок для студентів або пенсіонерів не передбачено.

Реалізація квитків

У продажі квитки з’явилися ще на початку 2015 року на спеціалізованому сайті. Але вони були доступними тільки для бразильців. Продаж квитків для нерезидентів Бразилії відбувався тільки через спеціальні уповноважені агентства, перелік яких є на офіційному сайті Ігор. України в цьому списку немає.

У Національному олімпійському комітеті України не змогли пояснити, чому в нашій країні жоден туроператор не продавав квитки на Ігри-2016. Як сказали в прес-службі, відповідальна за цей напрям роботи людина перебуває у відпустці. При цьому заявили, що Олімпіада в Ріо-де-Жанейро для членів офіційної делегації буде значно дорожчою, ніж попередня в Лондоні.

«Якщо говорити про журналістів, то переліт однієї людини в обидва боки коштуватиме 1700 американських доларів. Проживання – 280 доларів за двомісний номер (тобто 140 доларів з людини). При цьому готель 3-зірковий і у вартість номера включено тільки сніданок. У Лондоні, який вважають дорогим містом, номер обходився майже удвічі дешевше» – повідомили у прес-службі.

Із січня 2016 року кожен українець уже може самотужки придбати квитки. Не викуплені до цього часу олімпійські вхідні білети відтепер доступні в Інтернеті у вільному продажу. Звичайно, найдешевші квитки вже продано. На церемонію відкриття Ігор найдешевший квиток коштує майже 41 тисячу гривень, на закриття – майже 20 тисяч гривень. Найдешевші квитки на футбольний олімпійський турнір початкової стадії – 1300 гривень, фінальний футбольний матч серед чоловіків можна подивитися щонайменше за 9 тисяч гривень, інші види спорту – аж ніяк не дешевше. Скажімо, білет на матч кваліфікаційного етапу олімпійського турніру з водного поло коштує в межах 8 тисяч гривень.

Волонтерство

Існував іще один спосіб побувати на Іграх-2016 і витратити мінімальну кількість коштів. Але через велику відстань між Україною і Бразилією він також для українців є малодоступним.

Організатори Олімпіади 2016 року планують залучити до участі в ній близько 60 000 добровольців. Стати волонтером може кожен охочий, старший за 18 років, незалежно від національності та статі. Під час проведення Ігор усіх волонтерів буде забезпечено безкоштовним харчуванням і відповідною екіпіровкою. Проте до столиці Бразилії їм необхідно дістатися за власні кошти. Зрештою, термін подачі заявок уже сплив.

Джерело: «Вголос»