Євро-2016: арбітрам допомагатиме «електронний помічник»

20 Січня 2016 12:43

35630_w_300

Виконавчий комітет УЄФА обговорить можливість запровадити на Євро-2016 нову систему, яка допоможе у роботі арбітрів. Вона автоматично визначатиме взяття воріт.

Про це повідомляєznaj.ua  з посиланням на офіційний сайт УЄФА. Старший офіцер з питань суддівства П’єрлуїджі Колліна наголосив, що добре було б ухвалити зараз таку технологію, то їй можна буде випробувати під час футбольного змагання.

“Це буде відмінна можливість ввести систему автоматичного визначення взяття воріт перед великим турніром”, – сказав він.

В той же час від помічників арбітрів не планують відмовлятися, навіть за умови запровадження такої системи. Адже перед ним стоїть завдання спостерігати не лише за лінією воріт і визначати чи перетнув її м’яч. Вони стежать за ігровою ситуацією у всьому штрафному майданчику. Також помічники допомагають головному арбітру приймати остаточні рішень в спірних епізодах поблизу воріт.

Додаткові помічники, за словами Колліна, також намагаються фіксувати забиті голи, але для прийняття цих рішень їм необхідно заздалегідь сфокусуватися на лінії воріт. Це ж загрожує тим, що вони можуть залишити повз увагою решту важливих подій у штрафному.

Він додав, що впровадження цієї системи розвантажить помічників судді й вони зможуть зосередитися виключно на відслідковуванні ігрових епізодів. Технологія передає на годинник арбітра звуковий сигнал, якщо м’яч перетне лінію воріт. Глядачам епізод з голом повторять з допомогою 3D-графіки.