Голодні діти: Кабмін скасував безкоштовне харчування у шкільних їдальнях

22 Січня 2016 09:20
mydim.ua

mydim.ua

Кабінет міністрів України скасував безкоштовне харчування у шкільних їдальнях дітям, учням в першому, другому, третьому і четвертому класах середніх шкіл, сім’ї яких не отримують соціальну допомогу від держави як малозабезпечені. Про це повідомляє Наш Київ з посиланням на  “Вести”.

Відповідне рішення закріплене урядовою постановою №16 від 18 січня 2016 року “Про внесення змін до Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість”, йдеться на сайті уряду.

Рішенням уряду передбачається, що у загальноосвітніх навчальних закладах денної форми навчання за рахунок бюджетних коштів здійснюється харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах, а також учнів 1-4 класів з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”.

Харчування дітей інших категорій може фінансуватися на розсуд органів місцевого самоврядування, якщо вони передбачають на це видатки з місцевих бюджетів.

Колишній порядок харчування школярів 1-4 класів передбачав безкоштовне харчування дітей незалежно від фінансового стану їх сімей